Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

ΤΑ ΣΑΛΠΙΣΜΑΤΑ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ ΣΑΣ ΚΑΛΩΣΟΡΙΖΟΥΝ ΣΤΗΝ ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ - ΓΙΝΕΤΕ ΚΙ ΕΣΕΙΣ ΠΡΟΣΕΥΧΗΤΙΚΗ ΑΛΥΣΙΔΑ...

ΤΑ ΣΑΛΠΙΣΜΑΤΑ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ ΣΑΣ ΚΑΛΩΣΟΡΙΖΟΥΝ ΣΤΗΝ ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ - ΓΙΝΕΤΕ ΚΙ ΕΣΕΙΣ ΠΡΟΣΕΥΧΗΤΙΚΗ ΑΛΥΣΙΔΑ...
Βοηθήστε κι εσείς τους ασθενείς γύρω σας στέλνοντας στο e-mail: - s.orthodoxias1@gmail.com - ή συμπληρώνοντας στην φόρμα επικοινωνίας, τα ονόματα ασθενών και σημειώστε και την ασθένειά τους, προκειμένου να τους μνημονεύουμε στις Ιερές Ακολουθίες και Παρακλήσεις της Παναγίας μας... γίνε κι εσύ ένας κρίκος της ΠΡΟΣΕΥΧΗΤΙΚΗΣ ΑΛΥΣΙΔΑΣ!!!

Προτεινόμενη ανάρτηση

"Φεύγω από εδώ " - Προφητεία της Παναγίας Βασίλισσας

Στην Αποκάλυψη διαβάζουμε:  « Και εβλήθη ο δράκων, ό όφις ό μέγας ό αρχαίος, ό καλούμενος Διάβολος και ό Σατανάς, ό πλανών την οικουμένη όλην, εβλήθη εις την γήν, και οι άγγελοι αυτού μετ' αυτού εβλήθησαν» ('Αποκ. ΙΒ' 9). Στην πάλη του με τον αρχάγγελο Μιχαήλ, ό Σατανάς νικήθηκε και έτσι, αυτός ό «δράκων, ό όφις ό μέγας, ό καλούμενος Διάβολος», ρίχτηκε στη γη ηττημένος, μαζί με όλες τίς σκοτεινές του δυνάμεις. Δε θα πάψει, ωστόσο, ποτέ, να επιχειρεί τον πόλεμο κατά του Θεού, στο πρόσωπο των ανθρώπων. Και μόλις ό Θεός έπλασε τους πρώτους ανθρώπους, έγινε κιόλας, ή πρώτη έφοδος. «Χτύπησε» ό Σατανάς με τη μορφή του φιδιού. Και πώς τα κατάφερε; Γνωστό το τέχνασμα του με την υπόσχεση της ισοθείας. «Και έσεσθε ως θεοί»! Αυτό ήταν το ευαγγέλιο του «όφεως». Αυτή ήταν ή γοητευτική υπόσχεση του Σατανά. Και ή αυτονομία αυτή του ανθρώπου, υπήρξε και ή καταστροφή του. Από τότε, ό «όφις ό αρχαίος», θ' αντιστρατεύεται για πάντα το έργο του Θεού. Ότι κακό πια θα γίνεται στον κόσμο, θα

Ομιλία εις την Β΄ Κυριακή Νηστειών - ΣΤ΄ ΜΕΡΟΣ

Άγιος Ιουστίνος Πόποβιτς
... Και εμείς σήμερα, αυτή την Β  Κυριακή της αγίας νηστείας, εορτάζουμε έναν από τους μεγάλους νικητές. Εορτάζουμε τον άγιο Γρηγόριο τον Παλαμά, αρχιεπίσκοπο Θεσσαλονίκης, τον μεγάλο ασκητή του Θεού, τον μεγάλο υπέρμαχο της Ορθοδοξίας και του Φωτός του Χριστού. Αυτός είναι που σε όλη του την ζωή ακολουθούσε τον Σωτήρα μας με την νηστεία, την προσευχή και όλες τις άλλες αρετές, που νικούσε όλους τους δαίμονες, όλες τις αμαρτίες, όλα τα πάθη αυτού του κόσμου, και που φώτιζε όλες τις ψυχές που ήσαν γύρω του. Και που σήμερα ζη δια των ιερών συγγραμμάτων του. 


Έτσι είναι και κάθε άγιος. Κάθε άγιος τι είναι; Τίποτε άλλο παρά κάποιος που αδιάκοπα σε αυτόν τον κόσμο τηρεί με ζήλο τις εντολές του Χριστού, κάποιος που εκπληρώνει όλες τις εντολές του Θεού. Και βέβαια κάθε αρετή κατεβάζει στην ψυχή το Ουράνιο Θείο Φως. 

Οι Άγιοι του Θεού είναι εκείνοι που με τις άγιες αρετές έδιωξαν από μέσα τους κάθε σκοτάδι αμαρτίας, κάθε ζόφο, κάθε δαιμονικό σκότος και κάθε κόλασι. Γι’ αυτό κάθε Άγιος ζωγραφίζεται έτσι, ώστε να βγαίνη από μέσα του φως και γύρω από το κεφάλι του να έχη φωτοστέφανο. Όλα μέσα του λάμπουν. Σκέψεις άγιες και λαμπρές. Φως εκπέμπεται από το κεφάλι του και από όλο το είναι του. Καθάρισε το σώμα του και την ψυχή του από τα πάθη, από το σκότος, από την αχλύ, και γι’ αυτό φως εκχέεται από αυτόν. 

Τέτοιος είναι ο άγιος Γρηγόριος ο Θεολόγος, τέτοιος είναι ο άγιος Γρηγόριος ο Παλαμάς, τέτοιος είναι ο άγιος Βασίλειος ο Μέγας, τέτοιοι είναι όλοι οι Άγιοι, από τον πρώτο μέχρι τον τελευταίο. Και όλοι αυτοί είναι εδώ, μαζί μας, στην ’Εκκλησια του Χριστού, οι ζώντες παιδαγωγοί μας, σύγχρονοί μας. Οι Άγιοι δεν πεθαίνουν. Η ψυχή του ανθρώπου δεν πεθαίνει από τότε που ο Κύριος αναστήθηκε. Και το σώμα μας θα αναστηθή την ημέρα της Κρίσεως. Όλοι αυτοί είναι ζώντες, σύγχρονοί μας. Μας βοηθούν. Όλοι εμείς αποτελούμε ένα σώμα εν Χριστώ, την Εκκλησία του Χριστού, και οι Άγιοι μας βοηθούν και μας οδηγούν στις οδούς των ευαγγελικών αρετών. 

Να, εδώ είναι ο Γρηγόριος ο Παλαμάς, ο μεγάλος ασκητής, για να μας οδηγή στην Ανάστασι του Κυρίου Ιησού Χριστού, να μας οδηγή προς όλες τις νίκες κατά της αμαρτίας, κατά του θανάτου, κατά του διαβόλου. Έχει την ικανότητα, έχει την δύναμι. Την έλαβε και την λαμβάνει από τον Κύριο. Και την μοιράζει σε όλους μας, ώστε ο καθένας μας να ασκή την αληθινή νηστεία. Η αληθινή νηστεία είναι εγκράτεια από κάθε αμαρτία, από κάθε πάθος, εγκράτεια στο φαγητό για να μην υπερηφανεύεται το σώμα, για να μη ξεσηκώνονται τα πάθη, αλλά με πίστι, στερούμενο το φαγητό, να βιάζεται στην εγκράτεια από κάθε κακό. 

Εμείς, ο κάθε ένας μας, ας παραστήσουμε σεσωσμένες τις ψυχές μας ενώπιον του Κυρίου, ο Οποίος μας παρέδωσε την νηστεία σαν νίκη κατά του διαβόλου, ώστε με χαρά στην ψυχή μας να φθάσουμε στην Ανάστασι του Κυρίου Ιησού Χριστού. Ας αναστηθούμε μαζί Του από κάθε θάνατο, ας νικήσουμε οριστικά και για πάντα κάθε αμαρτία μέσα μας, κάθε πάθος, κάθε διάβολο, ώστε να μπορέσουμε συν πάσι τοις Αγίοις να Τον δοξάσουμε στην γη και στον ουρανό, αυτόν τον Θαυμαστό και Αναντικατάστατο Θεό και Κύριο, τον Ιησού Χριστό, τον μοναδικό Σωτήρα των ανθρώπων σε όλους τους κόσμους. Αμήν.






Δείτε Επίσης...

by click4money