Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

ΤΑ ΣΑΛΠΙΣΜΑΤΑ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ ΣΑΣ ΚΑΛΩΣΟΡΙΖΟΥΝ ΣΤΗΝ ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ - ΓΙΝΕΤΕ ΚΙ ΕΣΕΙΣ ΠΡΟΣΕΥΧΗΤΙΚΗ ΑΛΥΣΙΔΑ...

ΤΑ ΣΑΛΠΙΣΜΑΤΑ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ ΣΑΣ ΚΑΛΩΣΟΡΙΖΟΥΝ ΣΤΗΝ ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ - ΓΙΝΕΤΕ ΚΙ ΕΣΕΙΣ ΠΡΟΣΕΥΧΗΤΙΚΗ ΑΛΥΣΙΔΑ...
Βοηθήστε κι εσείς τους ασθενείς γύρω σας στέλνοντας στο e-mail: - s.orthodoxias1@gmail.com - ή συμπληρώνοντας στην φόρμα επικοινωνίας, τα ονόματα ασθενών και σημειώστε και την ασθένειά τους, προκειμένου να τους μνημονεύουμε στις Ιερές Ακολουθίες και Παρακλήσεις της Παναγίας μας... γίνε κι εσύ ένας κρίκος της ΠΡΟΣΕΥΧΗΤΙΚΗΣ ΑΛΥΣΙΔΑΣ!!!

Προτεινόμενη ανάρτηση

"Φεύγω από εδώ " - Προφητεία της Παναγίας Βασίλισσας

Στην Αποκάλυψη διαβάζουμε:  « Και εβλήθη ο δράκων, ό όφις ό μέγας ό αρχαίος, ό καλούμενος Διάβολος και ό Σατανάς, ό πλανών την οικουμένη όλην, εβλήθη εις την γήν, και οι άγγελοι αυτού μετ' αυτού εβλήθησαν» ('Αποκ. ΙΒ' 9). Στην πάλη του με τον αρχάγγελο Μιχαήλ, ό Σατανάς νικήθηκε και έτσι, αυτός ό «δράκων, ό όφις ό μέγας, ό καλούμενος Διάβολος», ρίχτηκε στη γη ηττημένος, μαζί με όλες τίς σκοτεινές του δυνάμεις. Δε θα πάψει, ωστόσο, ποτέ, να επιχειρεί τον πόλεμο κατά του Θεού, στο πρόσωπο των ανθρώπων. Και μόλις ό Θεός έπλασε τους πρώτους ανθρώπους, έγινε κιόλας, ή πρώτη έφοδος. «Χτύπησε» ό Σατανάς με τη μορφή του φιδιού. Και πώς τα κατάφερε; Γνωστό το τέχνασμα του με την υπόσχεση της ισοθείας. «Και έσεσθε ως θεοί»! Αυτό ήταν το ευαγγέλιο του «όφεως». Αυτή ήταν ή γοητευτική υπόσχεση του Σατανά. Και ή αυτονομία αυτή του ανθρώπου, υπήρξε και ή καταστροφή του. Από τότε, ό «όφις ό αρχαίος», θ' αντιστρατεύεται για πάντα το έργο του Θεού. Ότι κακό πια θα γίνεται στον κόσμο, θα

Η αληθινή τιμή των αγίων - Κυριακή των Αγίων Πάντων

Π. Αντώνιος Μπλούμ – Μητροπολίτης Σουρόζ (1914- 2003)

Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος.



  Η δωρεά του Θεού κατά τη μέρα της Πεντηκοστής δε σπαταλήθηκε μάταια και άσκοπα από τους μαθητές του Χριστού. Καρπός της υπήρξε η αγιότητα. Έχοντας δεχτεί τον Κύριο μέσα στις ψυχές, μέσα στις ζωές τους, έδειξαν φανερά στο Θεό την πίστη και την αγάπη τους και φανέρωσαν σ' ολόκληρη την οικουμένη τι μπορεί να κάνει η θεϊκή ζωή όταν κατοικεί μέσα στον άνθρωπο.

Την πρώτη Κυριακή μετά την Πεντηκοστή γιορτάζουμε τη μνήμη όλων εκείνων οι οποίοι, όπως οι Απόστολοι, δέχτηκαν τη δωρεά του Αγίου Πνεύματος και έφεραν καρπούς, όλων των άγιων γνωστών και αγνώστων, όλων των «υπό Θεού γνωσθέντων», όλων των ανθρώπων οι οποίοι έγιναν άξιοι του Θεού τους. Και χαιρόμαστε διότι ο κόσμος δέχτηκε τη δωρεά του Θεού με αγάπη.

Δεν είναι όμως αρκετό το να γιορτάζουμε, να χαιρόμαστε διότι στους άλλους το δώρο του Θεού δε δόθηκε εις μάτην.

Ο Άγιος Ιωάννης ο Χρυσόστομος μας λέει ότι μόνο με τον ορθό βίο μπορούμε να δοξολογήσουμε το Θεό και μόνο με τον ορθό βίο μπορούμε να τιμήσουμε τους αγίους τους οποίους αγαπούμε και προσκυνούμε. Με τον ίδιο τρόπο είναι μόνο με τις ζωές μας που θα δείξουμε στους νεκρούς τους οποίους αγαπήσαμε και σεβαστήκαμε ότι δεν έζησαν χωρίς σκοπό εφ' όσον εμείς έχουμε αποδώσει τον καρπό των όσων μας δίδαξαν.

Σήμερα ο καθένας μας γιορτάζει όχι μόνο τη μέρα των Αγίων Πάντων αλλά και τη μνήμη των αγίων εκείνων που του είναι κοντινοί και αγαπητοί, όμοιοι στην καρδιά και την ψυχή. Συγκεντρώστε την προσοχή σας στους βίους αυτών ειδικά, διότι αρχικά είχαν αιχμαλωτίσει τις καρδιές σας με τη δύναμη της προσωπικότητάς τους κι έπειτα με μια κάποια συγγένεια προς το μυαλό σας - κι αν είμαστε ικανοί να στεκόμαστε με δέος και θαυμασμό, χαρά και αγάπη μπροστά στη ζωή και τις επιτεύξεις κάποιου άνθρωπου αυτό σημαίνει ότι μεταξύ μας υπάρχει κάτι το κοινό, ότι εκείνος αποκαλύπτει αυτό που μπορούμε να κατορθώσουμε στα βάθη των ψυχών μας και το οποίο αποτυγχάνουμε να κάνουμε πράξη από δειλία, ασθένεια και απειρία. 

Ας συγκεντρώσει ο καθένας μας την προσοχή στους αγίους που τον τραβάνε και ας πάρει από εκείνους τα μαθήματα της ζωής. Η προσκύνηση και ο έπαινός τους δε θα είναι τότε άδεια λόγια αλλά μια ζωντανή μαρτυρία για την αλήθεια και ταυτόχρονα μια μεταμόρφωση στις καρδιές και τις ζωές μας. Αυτό ισχύει όχι μόνο για τους αγίους του Θεού τους οποίους η εκκλησία αναγνωρίζει και τιμά αλλά και για τους ανθρώπους οι οποίοι έχουν σφραγίσει τις ζωές μας με την ευγένεια και το ύψος του πνεύματός τους, την αγνότητα της ζωής τους. Αυτή είναι η πραγματική τιμή και προσκύνηση των αγίων αλλά και η αληθινή προσευχή για αιωνία μνήμη των κεκοιμημένων.




Δείτε Επίσης...

by click4money