Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

ΤΑ ΣΑΛΠΙΣΜΑΤΑ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ ΣΑΣ ΚΑΛΩΣΟΡΙΖΟΥΝ ΣΤΗΝ ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ - ΓΙΝΕΤΕ ΚΙ ΕΣΕΙΣ ΠΡΟΣΕΥΧΗΤΙΚΗ ΑΛΥΣΙΔΑ...

ΤΑ ΣΑΛΠΙΣΜΑΤΑ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ ΣΑΣ ΚΑΛΩΣΟΡΙΖΟΥΝ ΣΤΗΝ ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ - ΓΙΝΕΤΕ ΚΙ ΕΣΕΙΣ ΠΡΟΣΕΥΧΗΤΙΚΗ ΑΛΥΣΙΔΑ...
Βοηθήστε κι εσείς τους ασθενείς γύρω σας στέλνοντας στο e-mail: - s.orthodoxias1@gmail.com - ή συμπληρώνοντας στην φόρμα επικοινωνίας, τα ονόματα ασθενών και σημειώστε και την ασθένειά τους, προκειμένου να τους μνημονεύουμε στις Ιερές Ακολουθίες και Παρακλήσεις της Παναγίας μας... γίνε κι εσύ ένας κρίκος της ΠΡΟΣΕΥΧΗΤΙΚΗΣ ΑΛΥΣΙΔΑΣ!!!

Προτεινόμενη ανάρτηση

"Φεύγω από εδώ " - Προφητεία της Παναγίας Βασίλισσας

Στην Αποκάλυψη διαβάζουμε:  « Και εβλήθη ο δράκων, ό όφις ό μέγας ό αρχαίος, ό καλούμενος Διάβολος και ό Σατανάς, ό πλανών την οικουμένη όλην, εβλήθη εις την γήν, και οι άγγελοι αυτού μετ' αυτού εβλήθησαν» ('Αποκ. ΙΒ' 9). Στην πάλη του με τον αρχάγγελο Μιχαήλ, ό Σατανάς νικήθηκε και έτσι, αυτός ό «δράκων, ό όφις ό μέγας, ό καλούμενος Διάβολος», ρίχτηκε στη γη ηττημένος, μαζί με όλες τίς σκοτεινές του δυνάμεις. Δε θα πάψει, ωστόσο, ποτέ, να επιχειρεί τον πόλεμο κατά του Θεού, στο πρόσωπο των ανθρώπων. Και μόλις ό Θεός έπλασε τους πρώτους ανθρώπους, έγινε κιόλας, ή πρώτη έφοδος. «Χτύπησε» ό Σατανάς με τη μορφή του φιδιού. Και πώς τα κατάφερε; Γνωστό το τέχνασμα του με την υπόσχεση της ισοθείας. «Και έσεσθε ως θεοί»! Αυτό ήταν το ευαγγέλιο του «όφεως». Αυτή ήταν ή γοητευτική υπόσχεση του Σατανά. Και ή αυτονομία αυτή του ανθρώπου, υπήρξε και ή καταστροφή του. Από τότε, ό «όφις ό αρχαίος», θ' αντιστρατεύεται για πάντα το έργο του Θεού. Ότι κακό πια θα γίνεται στον κόσμο, θα

Η Εορτή της Αγίας Σκέπης στην Αυστραλία

 

Με την Ελληνική κοινότητα στην Αυστραλία εόρτασε ο π. Νικόλαος Δαλαγιώργος την Επέτειο της Ελληνικής Επανάστασης του 1940.

Και παρότι στην Ελλάδα η καρδιά χτυπάει στην Θεσσαλονίκη, στην Μελβούρνη της Αυστραλίας χτυπάει στον Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου στο Mooney Pods όπου για πρώτη φορά διοργανώθηκε ένα Ελληνικό Φεστιβάλ όπου ένωσε την ομογένεια.

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας τελέστηκε η καθιερωμένη Δοξολογία επί τη απελευθέρωση της Ελλάδας όπου παρευρέθηκε η ομογένεια, ο πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας της Μελβούρνης κος Βασίλης Παπαστεργιαδης, ο πρόεδρος της Παμμακεδονικής Ένωσης Αυστραλίας κος Δημήτριος Μηνάς, καθώς και οι Πρόεδροι Σωματείων και Συλλόγων της Ομογένειας.

Στο κήρυγμα του ο π. Νικόλαος αναφέρθηκε στην Ευαγγελική Περικοπή αναφέροντας χαρακτηριστικά: " Είμαι χαρούμενος και περήφανος που βλέπω την ομογένεια ενωμένη κάτω από την σκέπη της Εκκλησίας... αυτό να μην το αφήσετε ποτέ... αυτή η πίστη σας, αυτή η αγάπη σας για την Εκκλησία να είναι αυτό που θα ζωντανεύει την Ελλάδα εδώ στη Αυστραλία... εδώ μέσα στο Ναό θα ζείτε τις χαρές, θα παντρεύετε τα παιδιά σας, θα βαπτίζετε παιδιά και εγγόνια, θα κοινωνείτε τον Χριστό αλλά και θα αποχαιρετάτε τα αγαπημένα σας πρόσωπα γιατί ο "πιστεύων είς Τον Χριστόν, καν αποθάνει ζήσετε ".


Επαίνεσε τις ενορίες της Μελβούρνης που για το σημερινό Φεστιβάλ που διοργανώνει η Ενορία του Αγίου Δημητρίου, συσπηρώθηκαν ως ένα και μαγείρεψαν για όλους δωρεάν.


Ο πρόεδρος της Παμμακεδονικής Ένωσης κος Δημήτριος Μηνάς ευχαρίστησε τον π. Νικόλαο για την παρουσία του στις Εκδηλώσεις της Ομογένειας.

Το Φεστιβάλ συνεχίστηκε με παραδοσιακά Δημοτικά τραγούδια με τραγουδιστή τον Σπύρο Σιώλο και κλαρίνο τον Βαγγέλη Παντιώρα σε ένα Ελληνικό Παραδοσιακό γλέντι με χορό από το χορευτικό τμήμα της Ελληνικής Κοινότητας της Μελβούρνης αλλά και με όλους τους Έλληνες της Αυστραλίας.































Σχόλια

Δείτε Επίσης...

by click4money