Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

ΤΑ ΣΑΛΠΙΣΜΑΤΑ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ ΣΑΣ ΚΑΛΩΣΟΡΙΖΟΥΝ ΣΤΗΝ ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ - ΓΙΝΕΤΕ ΚΙ ΕΣΕΙΣ ΠΡΟΣΕΥΧΗΤΙΚΗ ΑΛΥΣΙΔΑ...

ΤΑ ΣΑΛΠΙΣΜΑΤΑ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ ΣΑΣ ΚΑΛΩΣΟΡΙΖΟΥΝ ΣΤΗΝ ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ - ΓΙΝΕΤΕ ΚΙ ΕΣΕΙΣ ΠΡΟΣΕΥΧΗΤΙΚΗ ΑΛΥΣΙΔΑ...
Βοηθήστε κι εσείς τους ασθενείς γύρω σας στέλνοντας στο e-mail: - s.orthodoxias1@gmail.com - ή συμπληρώνοντας στην φόρμα επικοινωνίας, τα ονόματα ασθενών και σημειώστε και την ασθένειά τους, προκειμένου να τους μνημονεύουμε στις Ιερές Ακολουθίες και Παρακλήσεις της Παναγίας μας... γίνε κι εσύ ένας κρίκος της ΠΡΟΣΕΥΧΗΤΙΚΗΣ ΑΛΥΣΙΔΑΣ!!!

Προτεινόμενη ανάρτηση

"Φεύγω από εδώ " - Προφητεία της Παναγίας Βασίλισσας

Στην Αποκάλυψη διαβάζουμε:  « Και εβλήθη ο δράκων, ό όφις ό μέγας ό αρχαίος, ό καλούμενος Διάβολος και ό Σατανάς, ό πλανών την οικουμένη όλην, εβλήθη εις την γήν, και οι άγγελοι αυτού μετ' αυτού εβλήθησαν» ('Αποκ. ΙΒ' 9). Στην πάλη του με τον αρχάγγελο Μιχαήλ, ό Σατανάς νικήθηκε και έτσι, αυτός ό «δράκων, ό όφις ό μέγας, ό καλούμενος Διάβολος», ρίχτηκε στη γη ηττημένος, μαζί με όλες τίς σκοτεινές του δυνάμεις. Δε θα πάψει, ωστόσο, ποτέ, να επιχειρεί τον πόλεμο κατά του Θεού, στο πρόσωπο των ανθρώπων. Και μόλις ό Θεός έπλασε τους πρώτους ανθρώπους, έγινε κιόλας, ή πρώτη έφοδος. «Χτύπησε» ό Σατανάς με τη μορφή του φιδιού. Και πώς τα κατάφερε; Γνωστό το τέχνασμα του με την υπόσχεση της ισοθείας. «Και έσεσθε ως θεοί»! Αυτό ήταν το ευαγγέλιο του «όφεως». Αυτή ήταν ή γοητευτική υπόσχεση του Σατανά. Και ή αυτονομία αυτή του ανθρώπου, υπήρξε και ή καταστροφή του. Από τότε, ό «όφις ό αρχαίος», θ' αντιστρατεύεται για πάντα το έργο του Θεού. Ότι κακό πια θα γίνεται στον κόσμο, θα

Anthony Bloom: Η Βασιλεία του Θεού είναι το αίσθημα ότι είμαστε ελεύθεροι από κάθε κατοχή, από κάθε απόκτηση αγαθών

 Όταν παίρνουμε στα χέρια μας κάτι με διάθεση εγωιστικής κατοχής, αυτόματά το απομακρύνουμε από την περιοχή της αγάπης. Βέβαια, αυτό γίνεται δικό μας, η αγάπη όμως χάνεται. Να λοιπόν, γιατί μόνο εκείνοι που όλα τα εγκαταλείπουν καταλαβαίνουν την αληθινή, την ολοκληρωτική πνευματική φτώχεια και κατέχουν την αγάπη του Θεού που εκφράζεται μέσα απ’ όλα τα δώρα Του.

 Ένας από τους Θεολόγους μας λέει: «Όλες οι τροφές σ’ αυτόν τον κόσμο είναι θεϊκή αγάπη που καταναλώνεται». Και έχει απόλυτο δίκαιο, νομίζω. Τη στιγμή που προσπαθούμε να πλουτίσουμε, κρατώντας τα πλούτη μας ασφαλισμένα στα κλειστά χέρια μας, ακριβώς εκείνη τη στιγμή, τα χάνουμε όλα. Γιατί όταν δεν κρατάμε τίποτε στα χέρια μας, όταν, δηλαδή, τα χέρια μας είναι άδεια, μπορούμε να κινηθούμε ελεύθερα…να πάρουμε, να δώσουμε, να κάνουμε οτιδήποτε επιθυμούμε.
Αυτή είναι η Βασιλεία του Θεού: το αίσθημα, δηλαδή, ότι είμαστε ελεύθεροι από κάθε κατοχή, από κάθε απόκτηση αγαθών. Και αυτή η ελευθερία, μας τοποθετεί σε μία σχέση όπου καθετί είναι αγάπη-ανθρώπινη αγάπη και αγάπη θεϊκή.

Από το βιβλίο: Μάθε να προσεύχεσαι εκδ. Η Έλαφος

Δείτε Επίσης...

by click4money