Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

ΤΑ ΣΑΛΠΙΣΜΑΤΑ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ ΣΑΣ ΚΑΛΩΣΟΡΙΖΟΥΝ ΣΤΗΝ ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ - ΓΙΝΕΤΕ ΚΙ ΕΣΕΙΣ ΠΡΟΣΕΥΧΗΤΙΚΗ ΑΛΥΣΙΔΑ...

ΤΑ ΣΑΛΠΙΣΜΑΤΑ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ ΣΑΣ ΚΑΛΩΣΟΡΙΖΟΥΝ ΣΤΗΝ ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ - ΓΙΝΕΤΕ ΚΙ ΕΣΕΙΣ ΠΡΟΣΕΥΧΗΤΙΚΗ ΑΛΥΣΙΔΑ...
Βοηθήστε κι εσείς τους ασθενείς γύρω σας στέλνοντας στο e-mail: - s.orthodoxias1@gmail.com - ή συμπληρώνοντας στην φόρμα επικοινωνίας, τα ονόματα ασθενών και σημειώστε και την ασθένειά τους, προκειμένου να τους μνημονεύουμε στις Ιερές Ακολουθίες και Παρακλήσεις της Παναγίας μας... γίνε κι εσύ ένας κρίκος της ΠΡΟΣΕΥΧΗΤΙΚΗΣ ΑΛΥΣΙΔΑΣ!!!

Προτεινόμενη ανάρτηση

"Φεύγω από εδώ " - Προφητεία της Παναγίας Βασίλισσας

Στην Αποκάλυψη διαβάζουμε:  « Και εβλήθη ο δράκων, ό όφις ό μέγας ό αρχαίος, ό καλούμενος Διάβολος και ό Σατανάς, ό πλανών την οικουμένη όλην, εβλήθη εις την γήν, και οι άγγελοι αυτού μετ' αυτού εβλήθησαν» ('Αποκ. ΙΒ' 9). Στην πάλη του με τον αρχάγγελο Μιχαήλ, ό Σατανάς νικήθηκε και έτσι, αυτός ό «δράκων, ό όφις ό μέγας, ό καλούμενος Διάβολος», ρίχτηκε στη γη ηττημένος, μαζί με όλες τίς σκοτεινές του δυνάμεις. Δε θα πάψει, ωστόσο, ποτέ, να επιχειρεί τον πόλεμο κατά του Θεού, στο πρόσωπο των ανθρώπων. Και μόλις ό Θεός έπλασε τους πρώτους ανθρώπους, έγινε κιόλας, ή πρώτη έφοδος. «Χτύπησε» ό Σατανάς με τη μορφή του φιδιού. Και πώς τα κατάφερε; Γνωστό το τέχνασμα του με την υπόσχεση της ισοθείας. «Και έσεσθε ως θεοί»! Αυτό ήταν το ευαγγέλιο του «όφεως». Αυτή ήταν ή γοητευτική υπόσχεση του Σατανά. Και ή αυτονομία αυτή του ανθρώπου, υπήρξε και ή καταστροφή του. Από τότε, ό «όφις ό αρχαίος», θ' αντιστρατεύεται για πάντα το έργο του Θεού. Ότι κακό πια θα γίνεται στον κόσμο, θα

Άγιος Ιγνάτιος Brianchaninov: "Η πίστη που σώζει"

  Είναι λυπηρό. Ομως σήμερα υπάρχουν χριστιανοί, που απλά δεν γνωρίζουν τι σημαίνει να πιστεύεις στο Χριστό, αλλά και έχουν μία εντελώς συγκεχυμένη αντίληψη για την πίστη στον Ένα και μοναδικό Σωτήρα και Θεό, τον Χριστό.

Λένε:
-Γιατί εσείς οι Ορθόδοξοι επιμένετε ότι έχετε την αποκλειστικότητα της αληθείας; 
- Γιατί τάχα, μόνο οι Ορθόδοξοι θα σωθούν;
- Ανάμεσά μας υπάρχουν τόσοι καλοί άνθρωποι! Και Μωαμεθανοί, και Βουδδιστές, και χριστιανοί άλλων ομολογιών, ακόμη και άθεοι.
- Στέκει να θέλεις να τους στείλεις όλους αυτούς στην κόλαση;
* * *
Μία τέτοια σκέψη, φαίνεται να είναι και σωστή· και τετραγωνικά λογική. Είναι όμως;

Ας το εξηγήσωμε με λόγια απλά. Γιατί, επάνω σε ένα τέτοιο σοβαρό θέμα δεν πρέπει να έχωμε συγκεχυμένες ιδέες. Λοιπόν. Σημασία δεν έχει, τι λέει ο καθένας, αλλά τι λέει ο Χριστός και η Εκκλησία .
Χριστιανοί! Προσέξτε! Κάνετε ωραίες σκέψεις και συλλογισμούς! Αλλά χωρίς να ξέρετε, τι είναι η σωτηρία· γιατί είναι απαραίτητη η σωτηρία· και γιατί η μόνη οδός προς τον Θεό και την σωτηρία είναι ο Χριστός· μόνο ο Χριστός!
Σωτηρία είναι η ένωση του ανθρώπου με τον Θεό· η αποκατάσταση επικοινωνίας μαζί Του. Η σωτηρία είναι κάτι που μας ενδιαφέρει όλους. Όλους τους λαούς· όλους τους ανθρώπους· ενάρετους και αμαρτωλούς! Ο Πατριάρχης Ιακώβ μιλώντας για τον εαυτό του, λέγει: «θα κατεβώ στο παιδί μου στον Άδη». Το λέγει γιατί τότε, πριν έλθει ο Χριστός, όλοι, αμαρτωλοί και δίκαιοι, μετά το επίγειο ταξίδι τους, κατέληγαν στον Άδη. Τόσο λίγη αξία είχαν τότε τα «καλά» τους έργα! Μόνα τους χωρίς την χάρη που παίρνουμε, από το βάπτισμα και από το αίμα του Χριστού.
Γι  αὐτό, όταν κάποτε οι Ιουδαίοι ρώτησαν τον Χριστό: «τι πρέπει να κάνουμε, για να εκτελούμε τα έργα του Θεού»; Και ο Χριστός τους απάντησε: «Το μεγαλύτερο έργο του Θεού είναι να πιστεύετε σε Εκείνον, που ο Θεός Πατέρας μας έστειλε»(Ιω. 6,28-29). Δηλαδή: 
Η μόνη εγγύηση, η μοναδική οδός για την σωτηρία είναι η σωστή πίστη σε Εκείνον, που ο Θεός έστειλε στον κόσμο δηλαδή, τον Υιόν - τον Χριστό.
Δεν αρκεί λοιπόν, να είμαστε «καλοί» άνθρωποι. Και αν άνθρωποι μεγάλοι και φωτισμένοι, κατέβαιναν τότε στον Άδη, πως είναι δυνατό εσύ, να θέλεις να σωθής χωρίς πίστη και επικοινωνία με τον Χριστό; Και πως τολμάς και ψάχνεις να βρεις, αν και οι μουσουλμάνοι θα σωθούν; Επειδή απλά σου φαίνονται «καλοί»; Χωρίς ποτέ, να έχουν πιστεύσει στον Ένα και Μοναδικό Σωτήρα και Λυτρωτή;
* * *
Ας κάμουμε, λοιπόν, φροντίδα μας να αγαπήσουμε τον Χριστό. Γιατί σωτηρία χωρίς Αυτόν, μόνο χάρη σε μερικές «καλές» πράξεις, Δεν γίνεται.


(Ἐπιστολή 238)

Δείτε Επίσης...

by click4money