Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Προτεινόμενη ανάρτηση

"Φεύγω από εδώ " - Προφητεία της Παναγίας Βασίλισσας

Στην Αποκάλυψη διαβάζουμε:  « Και εβλήθη ο δράκων, ό όφις ό μέγας ό αρχαίος, ό καλούμενος Διάβολος και ό Σατανάς, ό πλανών την οικουμένη όλην, εβλήθη εις την γήν, και οι άγγελοι αυτού μετ' αυτού εβλήθησαν» ('Αποκ. ΙΒ' 9). Στην πάλη του με τον αρχάγγελο Μιχαήλ, ό Σατανάς νικήθηκε και έτσι, αυτός ό «δράκων, ό όφις ό μέγας, ό καλούμενος Διάβολος», ρίχτηκε στη γη ηττημένος, μαζί με όλες τίς σκοτεινές του δυνάμεις. Δε θα πάψει, ωστόσο, ποτέ, να επιχειρεί τον πόλεμο κατά του Θεού, στο πρόσωπο των ανθρώπων. Και μόλις ό Θεός έπλασε τους πρώτους ανθρώπους, έγινε κιόλας, ή πρώτη έφοδος. «Χτύπησε» ό Σατανάς με τη μορφή του φιδιού. Και πώς τα κατάφερε; Γνωστό το τέχνασμα του με την υπόσχεση της ισοθείας. «Και έσεσθε ως θεοί»! Αυτό ήταν το ευαγγέλιο του «όφεως». Αυτή ήταν ή γοητευτική υπόσχεση του Σατανά. Και ή αυτονομία αυτή του ανθρώπου, υπήρξε και ή καταστροφή του. Από τότε, ό «όφις ό αρχαίος», θ' αντιστρατεύεται για πάντα το έργο του Θεού. Ότι κακό πια θα γίνεται στον κόσμο, θα ...

28 Σεπτεμβρίου-Ο Όσιος Χαρίτων ο Ομολογητής (VIDEO)


Κατείχε μεγάλη κοινωνική θέση στο Ικόνιο, αλλά και μεγάλες χριστιανικές αρετές.
Όταν, λοιπόν, ο αυτοκράτωρ Αυρηλιανός (270 – 275) εξέδωσε διάταγμα κατά των χριστιανών, ο έπαρχος Ικονίου συνέλαβε τον Χαρίτωνα από τους πρώτους. Τα βασανιστήρια που υπέστη ήταν σκληρά. Όμως ο Χαρίτων έμεινε αμετακίνητος στην πίστη του.
Στο διάστημα δε που βρισκόταν στη φυλακή, ο Αυρηλιανός δολοφονήθηκε. Ο Διάδοχός του Πρόβος σταμάτησε το διωγμό κατά της Εκκλησίας και ο Χαρίτων απελευθερώθηκε.
Αποφάσισε, τότε, να πάει προσκυνητής στα Ιεροσόλυμα. Αλλά στον δρόμο συνελήφθη από ληστές, που τον οδήγησαν στο κρησφύγετό τους. Όταν έφθασαν στη σπηλιά τους, έφαγαν και ήπιαν. Αλλά το κρασί ήταν δηλητηριασμένο και πέθαναν όλοι. Τότε, η σπηλιά εκείνη των ληστών μετατράπηκε από τον Όσιο σε εκκλησία του θεού.
Η φήμη του Χαρίτωνα έφερε κοντά του πολλούς μαθητές. Τους κυβερνούσε με στοργή και τους προήγαγε σε υψηλές βαθμίδες αρετής. Ποθώντας, όμως, περισσότερη ησυχία, όρισε διάδοχό του στο μοναστήρι και αναχώρησε στην έρημο, όπου ασκήτεψε μέσα σε διάφορα σπήλαια.

Όταν πλησίαζε το τέλος του, επέστρεψε στο αρχικό του μοναστήρι, κοντά στους αγαπημένους του μαθητές, τους οποίους είχε οδηγήσει «επί ζωής πηγάς υδάτων». Δηλαδή τους είχε οδηγήσει σε πηγές νερών, που είναι γεμάτα ζωή.
Εκεί, λοιπόν, παρέδωσε ήσυχα και ειρηνικά την ψυχή του στον Θεό.

Δείτε Επίσης...

  • 7 Ιανουαρίου -ΤΟ ΚΗΡΥΓΜΑ ΤΟΥ ΠΡΟΔΡΟΜΟΥ
     Την επομένη της μεγάλης δεσποτικής εορτής των Θεοφανίων η Εκκλησία μας τιμά το πρόσωπο που…
  • Κυριακή της Σταυροπροσκυνήσεως - Β΄ ΜΕΡΟΣ
    Schmemann Alexander (Protopresbyter (1921-1983))  ... Πίσω από τον Πιλάτο ήταν οι…
  • «Άρρητος ευωδία»
    «Την ώρα που ήμουν γονατιστή και με σταύρωνε ο Γέροντας Κύριλλος με την Αγία Κάρα του Οσίου…
  • ΜΕΣΟΣΑΡΑΚΟΣΤΗ: ΣΤΑΥΡΟΠΡΟΣΚΥΝΗΣΗ
      H τρίτη Κυριακή των Νηστειών Ονομάζεται «Κυριακή της Σταυροπροσκύνησης». Στην αγρυπνία…
  • Πώς να ακολουθήσω τον Δρόμο του Κυρίου μας; Γ΄ ΜΕΡΟΣ
    Του Πρωτοπρεσβυτέρου Νικολάου Δαλαγιώργου ...Υπάρχει ένας φοβερός λόγος που είπε ο Κύριος…
  • «Ό,τι λογής έργα σπείρει ο άνθρωπος, τέτοια και θα θερίσει»
       Κάποτε ο άρχοντας του τόπου επισκέφθηκε τον αββά Παλλάδιο, γιατί ήθελε να τον δει.…
  • 21 Σεπτεμβρίου - Άγιος Κοδράτος ο Απόστολος (VIDEO)
    Τα θεόπνευστα λόγια του Αποστόλου του Θεού, Πέτρου, συμβουλεύουν: «Έτοιμοι αεί προς…

by click4money