Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

ΤΑ ΣΑΛΠΙΣΜΑΤΑ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ ΣΑΣ ΚΑΛΩΣΟΡΙΖΟΥΝ ΣΤΗΝ ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ - ΓΙΝΕΤΕ ΚΙ ΕΣΕΙΣ ΠΡΟΣΕΥΧΗΤΙΚΗ ΑΛΥΣΙΔΑ...

ΤΑ ΣΑΛΠΙΣΜΑΤΑ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ ΣΑΣ ΚΑΛΩΣΟΡΙΖΟΥΝ ΣΤΗΝ ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ - ΓΙΝΕΤΕ ΚΙ ΕΣΕΙΣ ΠΡΟΣΕΥΧΗΤΙΚΗ ΑΛΥΣΙΔΑ...
Βοηθήστε κι εσείς τους ασθενείς γύρω σας στέλνοντας στο e-mail: - s.orthodoxias1@gmail.com - ή συμπληρώνοντας στην φόρμα επικοινωνίας, τα ονόματα ασθενών και σημειώστε και την ασθένειά τους, προκειμένου να τους μνημονεύουμε στις Ιερές Ακολουθίες και Παρακλήσεις της Παναγίας μας... γίνε κι εσύ ένας κρίκος της ΠΡΟΣΕΥΧΗΤΙΚΗΣ ΑΛΥΣΙΔΑΣ!!!

Προτεινόμενη ανάρτηση

"Φεύγω από εδώ " - Προφητεία της Παναγίας Βασίλισσας

Στην Αποκάλυψη διαβάζουμε:  « Και εβλήθη ο δράκων, ό όφις ό μέγας ό αρχαίος, ό καλούμενος Διάβολος και ό Σατανάς, ό πλανών την οικουμένη όλην, εβλήθη εις την γήν, και οι άγγελοι αυτού μετ' αυτού εβλήθησαν» ('Αποκ. ΙΒ' 9). Στην πάλη του με τον αρχάγγελο Μιχαήλ, ό Σατανάς νικήθηκε και έτσι, αυτός ό «δράκων, ό όφις ό μέγας, ό καλούμενος Διάβολος», ρίχτηκε στη γη ηττημένος, μαζί με όλες τίς σκοτεινές του δυνάμεις. Δε θα πάψει, ωστόσο, ποτέ, να επιχειρεί τον πόλεμο κατά του Θεού, στο πρόσωπο των ανθρώπων. Και μόλις ό Θεός έπλασε τους πρώτους ανθρώπους, έγινε κιόλας, ή πρώτη έφοδος. «Χτύπησε» ό Σατανάς με τη μορφή του φιδιού. Και πώς τα κατάφερε; Γνωστό το τέχνασμα του με την υπόσχεση της ισοθείας. «Και έσεσθε ως θεοί»! Αυτό ήταν το ευαγγέλιο του «όφεως». Αυτή ήταν ή γοητευτική υπόσχεση του Σατανά. Και ή αυτονομία αυτή του ανθρώπου, υπήρξε και ή καταστροφή του. Από τότε, ό «όφις ό αρχαίος», θ' αντιστρατεύεται για πάντα το έργο του Θεού. Ότι κακό πια θα γίνεται στον κόσμο, θα

Άγιες Μητέρες...

Ημέρα της  Υπαπαντής! 
Στρέφω δεητικά της ψυχής το βλέμμα στη θαυμαστή εκείνη μορφή, που σεμνά και σιωπηρά συμμετέχει στο σχέδιο του Θεού· Παναγία η μορφή σου, μητέρα του Θεού! Στέκεις με αγάπη και στοργή για τον Υιό σου και Τον κρατάς με ιδιαίτερη φροντίδα στην αγκαλιά σου, εκεί κοντά στην καρδιά σου, για να Του προσφέρεις τα δώρα της θυσίας σου αλλά και για ν  ακούς καλύτερα το θέλημά Του.
  Ολόγυρα απ’ τη δική σου μορφή στέκουν, στεφάνι φωτεινό, οι μορφές όλων εκείνων των αγίων μητέρων που αγάπησαν τον Θεό και θέλησαν να Τον χαρίσουν κληρονομιά στα παιδιά τους.
  Η αγία Ευνίκη! Πιστή μαθήτρια του μεγάλου αποστόλου Παύλου.  Έπαιρνε από το χέρι τον μικρό της Τιμόθεο, για να μαθητεύσουν μαζί στην αγία διδασκαλία. Πόσο το επιθυμούσε να βαδίσει στα ίδια ίχνη και το μικρό της αγόρι!  Ο Θεός απάντησε στην όμορφη επιθυμία κι η αγία μάνα καμάρωσε απόστολο ευλογημένο το παιδί της. Πόση χαρά στον ουρανό για το ιερό τάμα της να χαρίσει τον Τιμόθεο στο έργο του Θεού!
  Η αγία Περπέτουα!  Επιφανής αρχόντισσα στην Καρχηδόνα. Παραμέρισε πλούτη και δόξα για την αγάπη του Χριστού.  Αρνήθηκε τα είδωλα και βαπτίσθηκε χριστιανή, παρ  όλο που γνώριζε ότι κινδύνευε η ζωή της.  Όταν κλήθηκε να μαρτυρήσει, ο ειδωλολάτρης πατέρας της τη δελέασε να αρνηθεί την πίστη της, φέρνοντας μπροστά της το μικρό της παιδί, βρέφος στην αγκαλιά. Πονεσε η Περπέτουα, μα υπερίσχυσε η αγάπη της στον Χριστό· «Σ  Αυτόν αφήνω το μικρό μου παιδί, που το αγαπά πιο πολύ από μένα!».  Έτσι οδηγήθηκε στο μαρτύριο· γενναία και θαυμαστή!
  Η αγία  Ιουλίττα! Μαρτυρικό φρόνημα έβαλε μες στην ψυχή του τρίχρονου Κηρυκου. Θαυμαστή μητέρα· να βλέπει να ταλαιπωρείται το αγοράκι της στα χέρια των βάναυσων δημίων και να προσεύχεται μη τυχόν και αρνηθεί τον Χριστό και Θεό της!  Αγγελική έφτασε η ψυχή του παιδιού της στον ουρανό μαζί και η δική της, που ένωσε τον ύμνο της με τούς αγγέλους.
 Η αγία Ευβούλη! Συζυγος του Ευστοργίου και μητέρα του Παντολέοντα. Ζούσε στη Νικομήδεια κι ανέτρεφε τον γιο της με την επιθυμία να γίνει ένας χριστιανός γιατρός· με τη βοήθεια του μεγάλου  Ιατροῦ, του Χριστού μας, να θεραπεύει σώματα και ψυχές. Παντελεήμων ονομάστηκε κι έγινε η χαρά για τη μητέρα του, καθώς πρόκοβε στην επιστήμη και στην αρετή.  Όσο εκείνος θεράπευε τούς ασθενείς του, τόσο εκείνη δόξαζε τον Θεο. Την αξίωσε στο τέλος να τον δει να μαρτυρεί και να αγιάζεται.
  Η αγία  Ανθία! Είναι η μητέρα του αγίου  Ελευθερίου. Ρωμαία αρχόντισσα με πόθους ιερούς για το μικρό της παιδί. Του είχε μιλήσει για το μεγαλείο της ιεροσύνης και στάθηκε δίπλα του βοηθός του, για να μπορέσει να κρατήσει λευκή και καθαρή την ψυχή του. Δοξασε τον Θεο με την καρδιά της, όχι μόνο όταν τον είδε κληρικό, επίσκοπο, να τον τιμούν όλοι, μα κι όταν παρακολουθούσε με αγωνία την ομολογία του στο μαρτύριο. Ευλογημένη μάνα!  Ακολούθησε τον  Ελευθέριο στο μαρτυρικό τέλος κι έτσι οι ψυχές τους πασίχαρες ανέβηκαν μαζί στον ουρανό.
  Η αγία Μόνικα!  Η μητέρα που μεγάλωσε τον Αυγουστίνο στα γόνατα της προσευχής. Δεκαεφτά χρόνια προσευχόταν γι’ αυτόν με δάκρυα.  Ήταν μεγάλη της λύπη που δεν είχε συνεργάτη, σ’  αυτό το ιερό έργο της ανατροφής του παιδιού της, τον σύζυγό της. Κι όσο εκείνη αγωνιούσε για τη σωτηρία του γιου της, τόσο ο πατέρας του τον οδηγούσε μακριά από τον Θεο, στην αμαρτία και στη διαφθορά.  Η προσευχή της όμως νίκησε, κι ο Αυγουστίνος έγινε φιλόσοφος και άγιος και πάντα με ευγνωμοσύνη θυμόταν τη μητέρα του.
  Η αγία Ευλογία! Μητέρα του αγίου Θεοδοσίου. Με λαχτάρα οδηγούσε το παιδί της στα μονοπάτια της πίστεως. Κι ήθελε να του διδάξει να βρίσκει καταφύγιο στη θεία Λατρεία. Μαζί προετοιμάζονταν για τη θ. Λειτουργία· μαζί καθάριζαν τις καρδιές τους για τη θ. Κοινωνία. Με πόσα δώρα τούς γέμιζε ο Θεός! Μετάγγιζε μέσα τους την αγιότητα.
  Η αγία  Εμμέλεια! Πλούσια κι αρχοντοπούλα έκανε τούς γάμους της στην ξακουστή Καισάρεια με τον σπουδαίο Βασίλειο. Πάνω απ  όλα της τα πλούτη είχε την πίστη και την αρετή! Μ’ αυτά γαλούχησε τα εννιά χαριτωμένα παιδιά της και επιθύμησε να γίνουν άγιοι στον ουρανό. Πολύτεκνη μάνα!  Ο κόπος της βραβεύτηκε απ  τον Θεό, που της χάρισε την προκοπή των παιδιών της. Τα άγια βλαστάρια της, ο Μέγας Βασίλειος, η αγία Μακρίνα, ο άγιος Γρηγόριος Νύσσης, ο άγιος Ναυκράτιος, ο άγιος Πέτρος, αποτελούν το καύχημά της· κι όλη η οικογένειά της στολίζει την  Εκκλησία μας.
  Η αγία  Ανθούσα! νωρίς έχασε τον σύζυγό της, μα αυτή η θλίψη δεν την κατέβαλε.  Αναδείχθηκε ευλογημένη μητέρα του αγίου  Ιωάννη του Χρυσοστόμου.  Έριχνε σπόρους θεϊκούς παρμένους από το λόγο του Θεού μέσα στην ψυχή του μικρού της παιδιού η εικοσάχρονη χήρα μάνα. Μετάγγιζε σ’ αυτόν τις άγιες επιθυμίες της, γι  αὐτό και αναδείχτηκε ο μικρός της  Ιωάννης σε μεγάλο Πατέρα της  Εκκλησίας, θαυμαστό ρήτορα και άγιο του ουρανού.

Ευλογημένες μητέρες. Είστε το παράδειγμα και η έμπνευση για κάθε μάνα που επιθυμεί κάτι όμορφο να χαρίσει στην οικογένεια, στα παιδιά της.  Η προσευχή σας μαζί με την πρεσβεία της Παναγίας μας ας γίνεται ενίσχυση και φωτισμός για τις μητέρες μας, για την κάθε μητέρα στο δύσκολο και ιερό έργο της· να μπορεί να σας μοιάζει στην πίστη, στην αρετή, στην αγάπη, ώστε να οδηγηθεί στην αγιότητα.

Δείτε Επίσης...

by click4money