Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

ΤΑ ΣΑΛΠΙΣΜΑΤΑ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ ΣΑΣ ΚΑΛΩΣΟΡΙΖΟΥΝ ΣΤΗΝ ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ - ΓΙΝΕΤΕ ΚΙ ΕΣΕΙΣ ΠΡΟΣΕΥΧΗΤΙΚΗ ΑΛΥΣΙΔΑ...

ΤΑ ΣΑΛΠΙΣΜΑΤΑ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ ΣΑΣ ΚΑΛΩΣΟΡΙΖΟΥΝ ΣΤΗΝ ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ - ΓΙΝΕΤΕ ΚΙ ΕΣΕΙΣ ΠΡΟΣΕΥΧΗΤΙΚΗ ΑΛΥΣΙΔΑ...
Βοηθήστε κι εσείς τους ασθενείς γύρω σας στέλνοντας στο e-mail: - s.orthodoxias1@gmail.com - ή συμπληρώνοντας στην φόρμα επικοινωνίας, τα ονόματα ασθενών και σημειώστε και την ασθένειά τους, προκειμένου να τους μνημονεύουμε στις Ιερές Ακολουθίες και Παρακλήσεις της Παναγίας μας... γίνε κι εσύ ένας κρίκος της ΠΡΟΣΕΥΧΗΤΙΚΗΣ ΑΛΥΣΙΔΑΣ!!!

Προτεινόμενη ανάρτηση

"Φεύγω από εδώ " - Προφητεία της Παναγίας Βασίλισσας

Στην Αποκάλυψη διαβάζουμε:  « Και εβλήθη ο δράκων, ό όφις ό μέγας ό αρχαίος, ό καλούμενος Διάβολος και ό Σατανάς, ό πλανών την οικουμένη όλην, εβλήθη εις την γήν, και οι άγγελοι αυτού μετ' αυτού εβλήθησαν» ('Αποκ. ΙΒ' 9). Στην πάλη του με τον αρχάγγελο Μιχαήλ, ό Σατανάς νικήθηκε και έτσι, αυτός ό «δράκων, ό όφις ό μέγας, ό καλούμενος Διάβολος», ρίχτηκε στη γη ηττημένος, μαζί με όλες τίς σκοτεινές του δυνάμεις. Δε θα πάψει, ωστόσο, ποτέ, να επιχειρεί τον πόλεμο κατά του Θεού, στο πρόσωπο των ανθρώπων. Και μόλις ό Θεός έπλασε τους πρώτους ανθρώπους, έγινε κιόλας, ή πρώτη έφοδος. «Χτύπησε» ό Σατανάς με τη μορφή του φιδιού. Και πώς τα κατάφερε; Γνωστό το τέχνασμα του με την υπόσχεση της ισοθείας. «Και έσεσθε ως θεοί»! Αυτό ήταν το ευαγγέλιο του «όφεως». Αυτή ήταν ή γοητευτική υπόσχεση του Σατανά. Και ή αυτονομία αυτή του ανθρώπου, υπήρξε και ή καταστροφή του. Από τότε, ό «όφις ό αρχαίος», θ' αντιστρατεύεται για πάντα το έργο του Θεού. Ότι κακό πια θα γίνεται στον κόσμο, θα

Ορθόδοξες Συναντήσεις Νέων και Γονέων - "Γυναίκα ανδρείαν τις ευρήσει;" - Ε΄ ΜΕΡΟΣ

 "Γυναίκα ανδρείαν τις ευρήσει;" Γυναίκα ανδρεία ποιος μπορεί να βρεί σήμερα;
Στο διάβα των αιώνων βλέπουμε ότι η Χριστιανή γυναίκα, ενισχυμένη από την δύναμη της πίστης μας κατάφερε πολλές να υπερβεί τις γυναικείες αντοχές της και να προβεί σε πράξεις εφάμιλλες των ανδρών.
Στην ζωή της Εκκλησίας ο ορθόδοξος χριστιανός, είτε άνδρας είναι είτε γυναίκα, καλείτε και προκαλείτε κάθε στιγμή να υπακούσει στο θέλημα του Θεού το Άγιο και να προσφέρει όλη την δύναμη της ψυχής του, που την πυροδοτεί ανάλογα η δύναμη της πίστεώς του.
Τα μέτωπα που έχουμε να αντιμετωπίσουμε ως χριστιανοί γονείς είναι την αποθέωση της επιστήμης, τον θρίαμβο της τεχνολογίας και τις τεχνοκρατίας, τον εκβιασμό της φύσης, το σαρωτικό κύμα του καταναλωτισμού, την αλόγιστη εκμετάλλευση των πηγών ενεργείας, τις τρομακτικές προβλέψεις στην βιοιατρική και στην βιοτεχνολογία, την επικράτηση της βίας και της τρομοκρατίας, το ξέφρενο κυνηγητό του πλουτισμού και της κερδοσκοπίας, την σχοινοβασία της ειρήνης, την απάνθρωπη εκμετάλλευση των λαών, την κατίσχυση της αδικίας, την κατάρρευση όλων των αξιών, την εξαθλίωση της γυναίκας, την διάλυση της οικογένειας, το εμπόριο των παιδιών, την αχρήστευση των νέων μας με την χρήση των ναρκωτικών, την εξάπλωση των επιδημιών, την σκοτεινή παγκοσμιοποίησης, την δίωξη της Ορθοδοξίας, την ανθελληνική εν γένει διεθνή πολιτική.
Τα ισχυρά εφόδια είναι η ταπεινή προσευχή που με τη θέρμη της μπορεί τον ουρανό να κατεβάσει, η τακτική συμμετοχή στα άγια μυστήρια που είναι η είσοδος του Ίδιου του Χριστού στο σώμα σου και στην ψυχή σου, κι όταν ο Θεός είναι μαζί μας ποιος μπορεί να είναι απέναντί μας;  Ανδρεία είναι η ψυχή σου όταν παιδαγωγείς τα τέκνα σου εν παιδεία και νουθεσία Κυρίου, με τον διδακτικό σου λόγο και τον Νόμο του Θεού, και αν επαγρυπνείς να μην σου τα σπαράξει του κόσμου η κακία.  Ανδρεία θα είναι η ψυχή σου αν δεν τα χάσεις όταν τα δείς να αχρηστεύεται η αγωγή σου και όταν τρυγήσεις καρπούς πικρούς από εκεί που εσύ είχες φυτέψει σπόρους καλούς.
Παραδειγματίσου και αναλογίσου από την δύναμη μιας πρεσβυτέρας που μέσα στα οκτώ παιδιά της, ο πρώτος γιός της ξέφυγε στα ναρκωτικά και η μία κόρη έφερε στην μάνα της να αναθρέψει το εξώγαμο παιδί της.  Και η πρεσβυτέρα άντεξε τούτη την ντροπή και προπαντός το σκάνδαλο στα μάτια των συνενοριτών της.

Ανδρεία θα πρέπει να είναι η ψυχή σου όταν θα δείς να διαλύεται ο γάμος του παιδιού σου, όταν ευλογήθηκε και με Δεσποτική ευχή ακόμα, αλλά ακόμη περισσότερο Ανδρεία να είναι η ψυχή σου όταν θα διαλυθεί ο δικός σου ο γάμος παρόλο που αγωνίστηκες σκληρά να τον διατηρήσεις και ίσως να βρεθείς αδικημένη δίχως τα στοιχειώδη προς το ζείν και σύ και τα παιδιά σου, αλλά να στέκεις όρθια με τον ψαλμό στο στόμα σου «Κύριος ποιμαίνει και ουδέν με υστερήση». (ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ)

Δείτε Επίσης...

by click4money