Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

ΤΑ ΣΑΛΠΙΣΜΑΤΑ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ ΣΑΣ ΚΑΛΩΣΟΡΙΖΟΥΝ ΣΤΗΝ ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ - ΓΙΝΕΤΕ ΚΙ ΕΣΕΙΣ ΠΡΟΣΕΥΧΗΤΙΚΗ ΑΛΥΣΙΔΑ...

ΤΑ ΣΑΛΠΙΣΜΑΤΑ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ ΣΑΣ ΚΑΛΩΣΟΡΙΖΟΥΝ ΣΤΗΝ ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ - ΓΙΝΕΤΕ ΚΙ ΕΣΕΙΣ ΠΡΟΣΕΥΧΗΤΙΚΗ ΑΛΥΣΙΔΑ...
Βοηθήστε κι εσείς τους ασθενείς γύρω σας στέλνοντας στο e-mail: - s.orthodoxias1@gmail.com - ή συμπληρώνοντας στην φόρμα επικοινωνίας, τα ονόματα ασθενών και σημειώστε και την ασθένειά τους, προκειμένου να τους μνημονεύουμε στις Ιερές Ακολουθίες και Παρακλήσεις της Παναγίας μας... γίνε κι εσύ ένας κρίκος της ΠΡΟΣΕΥΧΗΤΙΚΗΣ ΑΛΥΣΙΔΑΣ!!!

Προτεινόμενη ανάρτηση

"Φεύγω από εδώ " - Προφητεία της Παναγίας Βασίλισσας

Στην Αποκάλυψη διαβάζουμε:  « Και εβλήθη ο δράκων, ό όφις ό μέγας ό αρχαίος, ό καλούμενος Διάβολος και ό Σατανάς, ό πλανών την οικουμένη όλην, εβλήθη εις την γήν, και οι άγγελοι αυτού μετ' αυτού εβλήθησαν» ('Αποκ. ΙΒ' 9). Στην πάλη του με τον αρχάγγελο Μιχαήλ, ό Σατανάς νικήθηκε και έτσι, αυτός ό «δράκων, ό όφις ό μέγας, ό καλούμενος Διάβολος», ρίχτηκε στη γη ηττημένος, μαζί με όλες τίς σκοτεινές του δυνάμεις. Δε θα πάψει, ωστόσο, ποτέ, να επιχειρεί τον πόλεμο κατά του Θεού, στο πρόσωπο των ανθρώπων. Και μόλις ό Θεός έπλασε τους πρώτους ανθρώπους, έγινε κιόλας, ή πρώτη έφοδος. «Χτύπησε» ό Σατανάς με τη μορφή του φιδιού. Και πώς τα κατάφερε; Γνωστό το τέχνασμα του με την υπόσχεση της ισοθείας. «Και έσεσθε ως θεοί»! Αυτό ήταν το ευαγγέλιο του «όφεως». Αυτή ήταν ή γοητευτική υπόσχεση του Σατανά. Και ή αυτονομία αυτή του ανθρώπου, υπήρξε και ή καταστροφή του. Από τότε, ό «όφις ό αρχαίος», θ' αντιστρατεύεται για πάντα το έργο του Θεού. Ότι κακό πια θα γίνεται στον κόσμο, θα

Με Άρωμα Μικράς Ασίας η Πρωτοχρονιά στον Άγιο Κωνσταντίνο Τρικάλων

Συγκίνηση και θαυμασμό προκάλεσε στο πολυπληθές εκκλησίασμα του Αγίου Κωνσταντίνου Τρικάλων η αναφορά στην Πρωτοχρονιά των ξεριζωμένων και εκδιωγμένων Ελλήνων της Μικράς Ασίας του 1930. 

Μια ιδιαίτερη κατηγορία καλάντων είναι τα ιστορικά κάλαντα. Αυτά δηλαδή που μέσα στους στίχους τους, πέρασαν ιστορικά γεγονότα, αφτιασίδωτα, όπως τα καταλάβαινε ο λαός. 
Και πιο ιδιαίτερα αυτών, είναι τα κάλαντα των Ελλήνων προσφύγων, τα λεγόμενα «προσφυγικά κάλαντα».
Με τα προσφυγικά κάλαντα έκλεισε το εμπνευσμένο αφιέρωμα που είχε ο προϊστάμενος του Ιερού Ναού των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Τρικάλων π.Νικόλαος Δαλαγιώργος για να τιμήσουν τα 100 Χρόνια από την καταστροφή της Σμύρνης με το σύνθημα ΔΕΝ ΞΕΧΝΏ 100 ΧΡΌΝΙΑ ΑΠΌ ΤΗΝ ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΉ.

Οι Φωκιανοί πρόσφυγες μέσα από τα «προσφυγικά κάλαντα» εκφράζουν τον κατατρεγμό τους, τόσο στον πρώτο διωγμό, του 1914, όσο και στον οριστικό ξερριζωμό τους το 1922, όταν σβήνει οριστικά και κάθε ελπίδα τους για επαναπατρισμό.

Αρχιμηνιά κι Αρχιχρονιά, δεν έχομε παρηγοριά
κι αρχή καλός μας χρόνος εξορίστηκεν ο κόσμος.

Κι εκεί που ήρθε ο Χριστός, ήρθε κεμαλικός στρατός
μες στην Μικρά Ασία και μας κάναν εξορία.

Και που να στήσομε φωλιά, ωσάν τα έρημα πουλιά.
Όλοι μας κυνηγούνε, και δε θένε να μας δούνε.

Στην Πόλη στην Αγιά Σοφιά, θα στήσουμε καμπάνες να βγουν τα μισοφέγγαρα,
να στηριχτούν λαμπάδες, να βγουν οι Τούρκοι απ' τα τζαμιά, να φύγουν κι οι χοτζάδες να 'ρθουν τα ελληνόπαιδα, με τους Πατριαρχάδες.

Τότες θα 'χομε ελπίδα πως θα πάμε στην πατρίδα.

 Και του χρόνου, εις έτη πολλά!






Σχόλια

Δείτε Επίσης...

by click4money