Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

ΤΑ ΣΑΛΠΙΣΜΑΤΑ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ ΣΑΣ ΚΑΛΩΣΟΡΙΖΟΥΝ ΣΤΗΝ ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ - ΓΙΝΕΤΕ ΚΙ ΕΣΕΙΣ ΠΡΟΣΕΥΧΗΤΙΚΗ ΑΛΥΣΙΔΑ...

ΤΑ ΣΑΛΠΙΣΜΑΤΑ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ ΣΑΣ ΚΑΛΩΣΟΡΙΖΟΥΝ ΣΤΗΝ ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ - ΓΙΝΕΤΕ ΚΙ ΕΣΕΙΣ ΠΡΟΣΕΥΧΗΤΙΚΗ ΑΛΥΣΙΔΑ...
Βοηθήστε κι εσείς τους ασθενείς γύρω σας στέλνοντας στο e-mail: - s.orthodoxias1@gmail.com - ή συμπληρώνοντας στην φόρμα επικοινωνίας, τα ονόματα ασθενών και σημειώστε και την ασθένειά τους, προκειμένου να τους μνημονεύουμε στις Ιερές Ακολουθίες και Παρακλήσεις της Παναγίας μας... γίνε κι εσύ ένας κρίκος της ΠΡΟΣΕΥΧΗΤΙΚΗΣ ΑΛΥΣΙΔΑΣ!!!

Προτεινόμενη ανάρτηση

"Φεύγω από εδώ " - Προφητεία της Παναγίας Βασίλισσας

Στην Αποκάλυψη διαβάζουμε:  « Και εβλήθη ο δράκων, ό όφις ό μέγας ό αρχαίος, ό καλούμενος Διάβολος και ό Σατανάς, ό πλανών την οικουμένη όλην, εβλήθη εις την γήν, και οι άγγελοι αυτού μετ' αυτού εβλήθησαν» ('Αποκ. ΙΒ' 9). Στην πάλη του με τον αρχάγγελο Μιχαήλ, ό Σατανάς νικήθηκε και έτσι, αυτός ό «δράκων, ό όφις ό μέγας, ό καλούμενος Διάβολος», ρίχτηκε στη γη ηττημένος, μαζί με όλες τίς σκοτεινές του δυνάμεις. Δε θα πάψει, ωστόσο, ποτέ, να επιχειρεί τον πόλεμο κατά του Θεού, στο πρόσωπο των ανθρώπων. Και μόλις ό Θεός έπλασε τους πρώτους ανθρώπους, έγινε κιόλας, ή πρώτη έφοδος. «Χτύπησε» ό Σατανάς με τη μορφή του φιδιού. Και πώς τα κατάφερε; Γνωστό το τέχνασμα του με την υπόσχεση της ισοθείας. «Και έσεσθε ως θεοί»! Αυτό ήταν το ευαγγέλιο του «όφεως». Αυτή ήταν ή γοητευτική υπόσχεση του Σατανά. Και ή αυτονομία αυτή του ανθρώπου, υπήρξε και ή καταστροφή του. Από τότε, ό «όφις ό αρχαίος», θ' αντιστρατεύεται για πάντα το έργο του Θεού. Ότι κακό πια θα γίνεται στον κόσμο, θα

Ορθόδοξες Συναντήσεις Νέων και Γονέων - "Γυναίκα ανδρείαν τις ευρήσει;" - ΣΤ΄ ΜΕΡΟΣ

"Γυναίκα ανδρείαν τις ευρήσει;" Γυναίκα ανδρεία ποιος μπορεί να βρεί σήμερα;
Ανδρεία θα φανεί η ψυχή σου όταν όχι πριν γεννηθεί, αλλά πολύ πριν γεννηθεί συμβεί να μάθει πως το κυοφορούμενο παιδί σου έχει πρόβλημα και ίσως να σηκώνει σε όλη την υπόλοιπη ζωή σου τον Σταυρό ενός ανάπηρου παιδιού.  Είναι δείγμα ηρωικής ψυχής να περιμένεις ένα θαύμα και αν αυτό δεν γίνει να υποταχθείς εκούσια στο άγνωστο αλλά φιλάνθρωπο θέλημα του Θεού.  Ο Θεό σου επιφυλάσσει πνευματικές και μεγαλύτερες χαρές απ’ ότι ίσως σου έδιναν τα υγειή παιδιά σου.
Ανδρεία θα σταθείς δίπλα στην αγιάτρευτη αρρώστια του παιδιού σου κι εσύ να μην γογγύσεις αλλά να σκύψεις το κεφάλι και αν μπορείς να δοξάσεις τον Θεό που σου το χάρισε κι όλας για λίγα χρόνια, συγκρίνοντας με τον ισόβιο καημό μιας άλλη έγγαμης αλλά άτεκνης γυναίκας.
Ανδρεία είσαι όταν αναλαμβάνεις τον ζυγό της πολυτεκνίας ενώ γνωρίζεις το βαρύ φορτίο, τον χλευασμό της κοινωνίας, ακόμα και των συγγενών σου.
Όσο ανδρείο είναι να είσαι σήμερα μία πολύτεκνη μητέρα τόσο ανδρείο είναι να είσαι άθελά σου άτεκνοι μητέρα και να μην πιστεύεις πως είσαι αδικημένη, αλλά η Πρόνοι του Θεού έχει για σένα κάτι άλλο σχεδιάσει.
Ανδρεία είσαι χριστιανή γυναίκα όταν επιτρέψει ο Θεός και χάσεις όλη σου την περιουσία και διακονείς εσύ άλλους ενώ είχες στο σπίτι σου παραδουλεύτρα.  Για σένα ψάλει η Εκκλησία «Πλούσιοι επτώχευσαν και επείνασαν, οι δε εκζητούντες τον Κύριον ουκ ελλατωθήσονται παντώς αγαθού».
Ανδρεία είναι και η γυναίκα που έφτασε σε χηρεία.
Το παράδειγμα του Αγίου Γεωργίου του εξ Ιωαννίνων ο οποίος έλεγε καθημερινά είμαι Χριστιανός και ο Θεός του έδωσε τέτοια φλόγα που όταν πήγαν να τον πάρουν για το μαρτύριο θύμωσε επειδή καθηστερούσε να δέσει τα τσαρούχια του.
Επειδή ο Χριστός «πειρασθείς δύναται τοις πειραζομένοις βοηθήσαι» είναι σε θέση να μας βοηθήσει στους πειρασμούς διότι ο ίδιος εγνώρισε τους πειρασμούς στο έσχατο σημείο και γνωρίζει, και από το ψέμα, την συκοφαντία, τον θάνατο, την αρρώστια. Μπορεί να μην μας ζητηθεί να μαρτυρήσουμε για του Χριστού την πίστη την αγία, που είναι μια ακραία εκδήλωση ηρωισμού, ούτε να πέσουμε από τους βράχους του Ζαλόγγου προκειμένου να αποφύγουμε την ατιμία, καθώς το έκαναν οι θρυλικές Σουλιώτισσες που ορμούσανε στο θάνατο σέρνοντας τον χορό, ούτε να ζήσουμε σε σπήλαια παλεύοντας με δαίμονες, με τους καιρούς και με τα’  αγρίμια,  αλλά θα μας ζητηθεί και μας ζητιέται καθημερινά ν’  αγωνιστούμε νόμιμα για τον ψυχών μας τον αγιασμό και του Θεού την δόξα.

Επειδή η Αγάπη του Θεού και η Πρόνοιά Του ποτέ δεν εγκατέλειψε τα παιδιά του και επειδή «Χθές και σήμερον ο Αυτός και εις τους αιώνας» είμαστε πεπεισμένοι ότι ο ίδιος ο Κύριος θα βοηθήσει και σήμερα την γενιά μας όταν εμείς γινόμαστε υπήκοοι του Θείου θελήματος και πορευόμαστε με ανδρεία ενάντια στα μηνύματα αυτών των καιρών που προσπαθούν να περάσουν την αθεΐα με την υλιστική κατάσταση των ανθρώπων, με την εκπόρνευση των γυναικών, με την ολική κατάρρευση των ηθικών αξιών.

Δείτε Επίσης...

by click4money