Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

ΤΑ ΣΑΛΠΙΣΜΑΤΑ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ ΣΑΣ ΚΑΛΩΣΟΡΙΖΟΥΝ ΣΤΗΝ ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ - ΓΙΝΕΤΕ ΚΙ ΕΣΕΙΣ ΠΡΟΣΕΥΧΗΤΙΚΗ ΑΛΥΣΙΔΑ...

ΤΑ ΣΑΛΠΙΣΜΑΤΑ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ ΣΑΣ ΚΑΛΩΣΟΡΙΖΟΥΝ ΣΤΗΝ ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ - ΓΙΝΕΤΕ ΚΙ ΕΣΕΙΣ ΠΡΟΣΕΥΧΗΤΙΚΗ ΑΛΥΣΙΔΑ...
Βοηθήστε κι εσείς τους ασθενείς γύρω σας στέλνοντας στο e-mail: - s.orthodoxias1@gmail.com - ή συμπληρώνοντας στην φόρμα επικοινωνίας, τα ονόματα ασθενών και σημειώστε και την ασθένειά τους, προκειμένου να τους μνημονεύουμε στις Ιερές Ακολουθίες και Παρακλήσεις της Παναγίας μας... γίνε κι εσύ ένας κρίκος της ΠΡΟΣΕΥΧΗΤΙΚΗΣ ΑΛΥΣΙΔΑΣ!!!

Προτεινόμενη ανάρτηση

"Φεύγω από εδώ " - Προφητεία της Παναγίας Βασίλισσας

Στην Αποκάλυψη διαβάζουμε:  « Και εβλήθη ο δράκων, ό όφις ό μέγας ό αρχαίος, ό καλούμενος Διάβολος και ό Σατανάς, ό πλανών την οικουμένη όλην, εβλήθη εις την γήν, και οι άγγελοι αυτού μετ' αυτού εβλήθησαν» ('Αποκ. ΙΒ' 9). Στην πάλη του με τον αρχάγγελο Μιχαήλ, ό Σατανάς νικήθηκε και έτσι, αυτός ό «δράκων, ό όφις ό μέγας, ό καλούμενος Διάβολος», ρίχτηκε στη γη ηττημένος, μαζί με όλες τίς σκοτεινές του δυνάμεις. Δε θα πάψει, ωστόσο, ποτέ, να επιχειρεί τον πόλεμο κατά του Θεού, στο πρόσωπο των ανθρώπων. Και μόλις ό Θεός έπλασε τους πρώτους ανθρώπους, έγινε κιόλας, ή πρώτη έφοδος. «Χτύπησε» ό Σατανάς με τη μορφή του φιδιού. Και πώς τα κατάφερε; Γνωστό το τέχνασμα του με την υπόσχεση της ισοθείας. «Και έσεσθε ως θεοί»! Αυτό ήταν το ευαγγέλιο του «όφεως». Αυτή ήταν ή γοητευτική υπόσχεση του Σατανά. Και ή αυτονομία αυτή του ανθρώπου, υπήρξε και ή καταστροφή του. Από τότε, ό «όφις ό αρχαίος», θ' αντιστρατεύεται για πάντα το έργο του Θεού. Ότι κακό πια θα γίνεται στον κόσμο, θα

"ΠΩΣ ΜΠΟΡΕΙ ΕΝΑΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΦΑΡΟΣ;"

Του Πρωτοπρεσβυτέρου Νικολάου Δαλαγιώργου 
Σκοπός της εν Χριστώ ζωής μας, είναι η μεταμόρφωση του βαπτισμένου Χριστιανού σε Φάρο, ιδίως σήμερα που το άγχος και τα προβλήματα μαστίζουν τους ανθρώπους,  αλλά και η ευαισθητοποίηση της κοινωνικής προσφοράς προς τον συνάνθρωπο.  Η εορτή των Θεοφανίων αλλά και της Φωτοφόρου Αναστάσεως του Κυρίου, είναι η αφετηρία για σκέψεις και προβληματισμούς, ακόμα και για το δικό μας βάπτισμα, το οποίο δυστυχώς δεν ενεργοποιούμε, ώστε να καλυτερεύσουμε τον τόπο των βασάνων και των παθών μας, αυτής της ζωής που είναι η πρόγευση των αιωνίων κολάσεων και βασάνων, κατά τον άγιο Ιγνάτιο Μπριαντσιανίνωφ (Επίσκοπος Καυκάσου και Ευξείνου Πόντου), καθώς και της βίωσης της Αναστάσεως του Χριστού ώστε με το Χριστός Ανέστη να μεταλαμπαδεύεται το ανέσπερο φως της Αναστάσεως.  Γι’ αυτό ο Κύριός μας ήλθε στην γη, ώστε να καταργήσει αυτόν τον τόπο των βασάνων και με το Ευαγγέλιό του και την Ανάστασή του, να δώσει την λύτρωση, την χαρά και την ίαση σε όλους τους ανθρώπους , χωρίς εξαίρεση, λέγοντας «μετανοείτε».

Όμως δυστυχώς Δεν μπορούμε όμως να γίνουμε ΦΑΡΟΙ, διότι περιφρονούμε τους λόγους του, το Ευαγγέλιό Του,  αμαυρώνοντας κατ’  αυτόν τον τρόπο το «κατ’  εικόνα» και δεν μπορούμε να λάμψουμε το φως της βαπτίσεώς μας.
Δεν μπορούμε να γίνουμε ΦΑΡΟΙ, διότι λησμονούμε την αιτία της δημιουργίας του ανθρώπου από τον Θεό, που είναι η Φανέρωση της Αγίας Τριάδος, η φανέρωση της υπάρξεως του Θεού στον άνθρωπο, κατά τον άγιο Γρηγόριο τον Παλαμά.
Δεν μπορούμε να γίνουμε ΦΑΡΟΙ, διότι είμαστε σκληροί στην καρδιά και αμετανόητοι, καταχρώμενοι την αγαθότητα και μακροθυμία του Θεού.
Δεν μπορούμε να γίνουμε ΦΑΡΟΙ, διότι  χάσαμε την καθαρότητα και αθωότητα, αφού γνωρίζουμε μόνο το κακό (π.χ. μάγια, ζώδια, χαρτιά, αιρέσεις, πολιτικός γάμος), χάνοντας την πνευματική αίγλη, την ακτινοβολία κατά την ανάπλασή μας με το άγιο Βάπτισμα.
«Το χρηστόν του Θεού», λέγει ο Απόστολος Παύλος, «εις μετάνοιαν σε άγει».  Το μόνο που μας απομένει είναι η μετάνοια, η οποία όταν είναι ειλικρινής, λέγει ο άγιος Γρηγόριος ο Νύσσης, ένα δάκρυ της ισοδυναμεί με το νερό του βαπτίσματος και επαναφέρει τον άνθρωπο στην προηγούμενη προπτωτική κατάσταση.


ΜΠΟΡΟΥΜΕ λοιπόν να γίνουμε ΦΑΡΟΙ; ΜΠΟΡΟΥΜΕ να γίνουμε ΦΩΣ; 
Μπορούμε, διότι βαπτισθήκαμε τον Χριστό και ενδυθήκαμε τον Χριστό.  Αυτή λοιπόν η Χάρη της Υιοθεσίας, τα Θεοφάνεια στην προσωπική ζωή του καθενός, μας δίνει την δυνατότητα να συμφιλιωθούμε με τον Θεό, που είναι Αγαθός, που είναι Άκακος, που θέλει τη Σωτηρία του κάθε ανθρώπου, που θέλει το παιδί του να μην υποφέρει από ασθένειες βαριές και ανίατες, αλλά να μας δίδει την Υγεία και την κάθαρση μέσω των Μυστηρίων των πνευματικών, των Ιερών Χαριτόβρυτων Λειψάνων, των Αγίων και θαυματουργών Εικόνων, αρκεί να αναφωνήσουμε: « ΠΑΤΕΡ ΗΜΩΝ…ήμαρτον εν τω ουρανό και ενώπιόν σου... »

Δείτε Επίσης...

by click4money