«…Όχι, γιατί τα έκρυβα, αλλά γιατί δεν τα είχα εντοπίσει…»

«Μπήκα κι εγώ με τη σειρά μου στο εξομολογητήριο, όπου βρισκόταν ο Γέροντας Κύριλλος, όχι για να εξομολογηθώ, αφού είχα πνευματικό, κοινό με το σύζυγό μου, αλλά για να πάρω την ευχή του Γέροντα. Μόλις όμως, είδα το Γέροντα, ένοιωσα την «αγιότητα» που εξέπεμπε και όπως άρχισε να με ρωτάει «ξεγύμνωσα» την ψυχή μου. Πραγματικά με βοήθησε να πω πράγματα, τα οποία δεν είχα εξομολογηθεί ποτέ, όχι γιατί τα έκρυβα, αλλά γιατί δεν τα είχα εντοπίσει, ενώ αυτά υπήρχαν στο βάθος της ψυχής μου. Είναι Αγία ψυχή ο Γέροντας, άγιος άνθρωπος!
Μετά την εξομολόγηση τον παρακάλεσα να προσευχηθεί για την επιτυχία του τρίτου μας παιδιού, του Στυλιανού-Μάρκελου, που έδινε πανελλαδικές εξετάσεις με στόχο τη Νομική. Τον παρακάλεσα μάλιστα να προσευχηθεί να περάσει στην Αθήνα κι όχι στη Θεσσαλονίκη η κάπου αλλού, για να μη μοιράζομαι σε δύο σπίτια.
Ο Γέροντάς μου απάντησε: Μα, στην Αθήνα θα είναι, και “δι άλλης οδού” θα περάσει στη Νομική».
Μαρία συζ. Δημ. Λινού, κάτοικος Αθηνών
30.3.2007

Σημ.: Σήμερα 28.2.2013, έξι χρόνια μετά, που επικοινωνήσαμε τηλεφωνικά με την καλή κ. Μαρία, για να μάθουμε την εξέλιξη σχετικά με την πιο πάνω απάντηση του μακαριστού Γέροντος Κυρίλλου, πληροφορηθήκαμε ότι ο Στυλιανός-Μάρκελος πράγματι πέρασε στην Αθήνα στο Πολιτικό Τμήμα της Νομικής Σχολής αρχικά, και αφού πήρε το πτυχίο του αυτό, στη συνέχεια με κατατακτήριες εξετάσεις (το “δι’ άλλης οδού του Γέροντα) εισήλθε στο Νομικό Τμήμα, όπου περατώνει τις σπουδές του αριστεύοντας σε πολλά μαθήματα!

Δείτε Επίσης...

by click4money