Θαύματα των Αγίων Αναργύρων Κοσμά και Δαμιανού των εκ Ρώμης! - "Δεν είδα τους Αγίους Αναργύρους;"

Στους Αγίους Αναργύρους Κρανιάς Μουζακίου φυλάσσονται τα Ιερά Λείψανα των Αγίων και Ιαματικών Αναργύρων, των εκ Ρώμης που εορτάζουν τήν 1η Ιουλίου και είναι αδέλφια. Ήταν γιατροί στο επάγγελμα και παρείχαν ιάσεις σε όλους όσους είχαν ανάγκη, και για αντάλλαγμα δεν έπαιρναν χρήματα, αλλά το μόνο που ζητούσαν ήταν να πιστεύσουν στον Χριστό. Εδώ παραθέτουμε λίγες από τις θαυμαστές επεμβάσεις των Αγίων Αναργύρων προς ωφέλεια ψυχών.

«Δεν είδα τους Αγίους Αναργύρους;»
Όταν παρακαλάς τους Αγίους με παιδική αθωότητα τότε σίγουρα θα βοηθήσουν.  Διότι έλεγε ο Όσιος Γέροντας Παΐσιος Αγιορείτης, ότι οι Άγιοι είναι τόσο κοντά μας, που εάν ανοίξουμε τα χέρια μας θα τους ακουμπήσουμε. Έτσι και ο μικρός Θανάσης από την Καρδίτσα διαγνώσθηκε από το Γενικό Νοσοκομείο της περιοχής ρίξη του Αχίλλειου τένοντα κι έπρεπε επειγόντως να χειρουργηθεί.  Το Σάββατο ήλθε η μητέρα τρομαγμένη με τον μικρό Θανάση (τεσσάρων χρόνων) να πάρουν την ευχή των Αγίων Αναργύρων.
-Τι να κάνω Πάτερ μου, όλοι μου λένε να μην κάνω την εγχείρηση εδώ στην Καρδίτσα και να πάω στην Αθήνα, επειδή είναι μικρό παιδί.  Την Πέμπτη θα χειρουργηθεί το παιδί και έχω μιλήσει με τους γιατρούς δεν μπορώ να τ’ ακυρώσω.
-Κατ’ αρχάς θα πάρουμε την ευχή των Αγίων και θα δούμε…
Αφού διάβασα ευχή στον μικρό Θανάση του είπα το εξής :
-Θανάση φοβάσαι;
-Ναι φοβάμαι, και είπα στη μαμά να μην πάμε στον Νοσοκομείο.
-Το ξέρεις Θανάση ότι τώρα που διαβάσαμε ευχούλα, οι Άγιοι Ανάργυροι θα είναι κι αυτοί εκεί; Εάν έρθουν κι εκείνοι (και του έδειξα την εικόνα) δεν θα φοβάσαι, έτσι δεν είναι;
-Όχι δεν θα φοβάμαι εάν έλθουν.
-Οπότε θα πάτε, λέω στην Μητέρα και θα βοηθήσουν οι Άγιοι Ανάργυροι για το καλύτερο.
Μετά από τρεις εβδομάδες ήρθαν πάλι στο Ναό για να ευχαριστήσουν.
-Πως πήγε η εγχείρηση; λέω στην μητέρα.
-Πάτερ μου δεν έγινε, διότι είχε αλεργία στο αναισθητικό.  Έτσι είχα το χρόνο να κάνουμε άλλες εξετάσεις στην Αθήνα και δε έχει ρήξη, απλώς μια θλάση την οποία αντιμετωπίζουμε με φυσιοθεραπεία και μάλιστα περπατάμε καλύτερα κιόλας.
-Ναι όμως εγώ δεν είδα τους Αγίους Αναργύρους; είπε ο μικρός Θανάσης. 

-Κι όμως ήρθαν Θανάση μου, έκαναν αυτό που έπρεπε και μετά πήγαν να βοηθήσουν κι άλλα παιδάκια.  Δείτε Επίσης...

by click4money