Γέροντας Παΐσιος: "Ο Σατανάς δεν πάει σε έναν άχρηστο άνθρωπο, αλλά σε έναν αγωνιστή"

Έναν άνθρωπο που δεν κάνει λεπτή εργασία στον εαυτό του, ο σατανάς τον πολεµάει;
Ο σατανάς  δεν  πάει  σε έναν άχρηστο άνθρωπο, αλλά πάει σε έναν αγωνιστή, για να τον πειράξει και να τον αχρηστέψη. Δεν χάνει τον καιρό του να κάνη λεπτή εργασία σε κάποιον που δεν κάνει λεπτή εργασία.  Στέλνει σ’ αυτόν που ράβει µε σακοράφα, διάβολο µε σακοράφα.
Σ’ αυτόν που κάνει λεπτό εργόχειρο, στέλνει διάβολο που κάνει λεπτό εργόχειρο. Σ’ αυτόν που κάνει πολυ ψιλό κέντηµα, στέλνει διάβολο για πολύ ψιλή εργασία.
Σ’ αυτούς που κάνουν χονδρή δουλειά στον εαυτό τους, στέλνει χονδρό διάβολο. Στους αρχαρίους στέλνει, αρχάριο διάβολο. Οι άνθρωποι που έχουν λεπτή ψυχή, πολύ φιλότιμο και είναι ευαίσθητοι, χρειάζεται να προσέξουν, γιατί βάζει και ο διάβολος την ουρά του και τους κάνει πιο ευαίσθητους, και µπορεί να φθάσουν στην µελαγχολία η ακόµη - Θεός φυλάξοι – και στην αυτοκτονία.
Ο διάβολος, ενώ εµάς τους ανθρώπους µάς βάζει να πηγαίνουµε κόντρα στον πλησίον µάς και να µαλώνουµε, ο ίδιος ποτέ δεν πάει κόντρα.
Τον αµελή τον κάνει πιο αµελή· τον αναπαύει µέ τον λογισµό: «Το κεφάλι σου πονάει, είσαι αδιάθετος· δεν πειράζει και αν δεν σηκωθείς για προσευχή».
Τον ευλαβή τον κάνει πιο ευλαβή, για να τον ρίξει στην υπερηφάνεια, η τον σπρώχνει να άγωνισθει περισσότερο από τις δυνάµεις του, ώστε να αποκάµη και να άφησει µετά όλα τα πνευµατικά του όπλα και να παραδοθεί ο πρώην πολύ αγωνιστής.
Τον σκληρόκαρδο τον κάνει πιο σκληρόκαρδο, τον ευαίσθητο υπερευαίσθητο. Και βλέπεις πόσοι άνθρωποι, άλλοι γιατί έχουν κάποια ευαισθησία και οι άλλοι γιατί έχουν κλονισθεί τα νεύρα τους, ταλαιπωρούνται µέ αϋπνίες και παίρνουν χάπια η βασανίζονται και χαραµίζονται στα νοσοκοµεία.
Σπάνια να δεις σήµερα άνθρωπο ισορροπημένο.
Έγιναν µπαταρίες οι άνθρωποι. Οι περισσότεροι είναι σαν να έχουν ηλεκτρισµό. Όσοι µάλιστα δεν εξοµολογούνται, δέχονται επιδράσεις δαιµονικές· έχουν έναν δαιµονικό µαγνητισµό, γιατί ο διάβολος έχει εξουσία επάνω τους.
Λίγοι άνθρωποι, είτε αγόρια είτε κοπέλες είτε ηλικιωμένοι είναι, έχουν ένα βλέµµα γαλήνιο. δαιµονισµός!

Ξέρεις τι θα πη δαιµονισµός; Να µην µπορείς να συνεννοηθείς µέ τον κόσµο!!!!!

Δείτε Επίσης...

by click4money