ΠΑΣΧΑ ΣΤΟΥΣ ΑΓΙΟΥΣ ΑΝΑΡΓΥΡΟΥΣ 2017

 Με την Χάρη του Θεού αξιωθήκαμε και αυτήν την Χρονιά να ζήσουμε την Λαμπροφόρο Ανάσταση του Κυρίου μας σε αυτήν την Ευλογημένη Ενορία του Αγίου Γεωργίου. Τo χωριό των Αγίων Αναργύρων Κρανιάς Μουζακίου Καρδίτσας, γέμισε και αυτή τη χρονιά από παιδικές φωνές και από τους χωριανούς οι οποίοι ήλθαν  στην γενέτειρά τους να ζήσουν την Μεγάλη Εβδομάδα και την Ανάσταση του Κυρίου μας πνευματικά. 
Την Μεγάλη Παρασκευή μετά την περιφορά του επιταφίου, αναβίωσε  το έθιμο της αναπαράστασης της «Εις Άδου Καθόδου» του Κυρίου μας. Όταν τα νέα παιδιά επιστρέφουν τον επιτάφιο στο Ναό, ο Ιερέας παίρνοντας τον Σταυρό που προπορεύεται, έρχεται στην είσοδο του Ναού φωνάζοντας στον Άδη, ν' ανοίξει τις πύλες για να εισέλθει ο "Βασιλεύς της Δόξης ο Χριστός", ο οποίος μετά την Σταύρωση κατέβηκε στον Άδη και ελευθέρωσε όλες τις ψυχές. 
Το βράδυ της Αναστάσεως, πολλοί θα είναι αυτοί, όπως αναφέρει ο π.Νικόλαος Δαλαγιώργος οι οποίοι θα παραμείνουν  και στην Θεία Λειτουργία, μοιράζοντας στο τέλος ως ευλογία 100 συσκευασμένα (αυγά και κουλούρι) διαβάζοντας την ειδική ευχή ώστε να μην πειράξουν τους νηστεύοντας.
Μέσα σε αυτό το κλίμα της Αναστάσιμης χαράς, θα αναβιώσουν  πολλά έθιμα τα οποία έχουν εκλείψει. Την Κυριακή του Πάσχα μετά τον εσπερινό της Αγάπης, μαζί με τον πολιτιστικό σύλλογο «Άγιοι Ανάργυροι» και όλους τους χωριανούς σε έναν μεγάλο κύκλο, θα χορέψουν  παραδοσιακά Πασχαλιάτικα τραγούδια, που όμως όπως το ορίζει η παράδοση γίνεται χωρίς όργανα και τραγουδιούνται σε κύκλο όλοι μαζί. Τους χωριανούς θα καλωσορίσει  ο  π. Νικόλαος μαζί με τα παιδιά του Κατηχητικού, τα οποία θα τραγουδήσουν δίνοντας την δική τους νώτα στην έναρξη της εκδήλωσης. «Χίλια Καλώς ορίσατε, φίλοι ‘μ αγαπημένοι από καιρό χαρούμενοι και καλοκαρδισμένοι».Δείτε Επίσης...

by click4money