ΜΕΓΑΛΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ 2017 - Περπατώντας προς την Ανάσταση!

    Ένα οδοιπορικό μέσα από τα γεγονότα τις Μεγάλης Εβδομάδος, όπως τα ζήσαμε και αυτή την χρονιά στο Χωριό των Αγίων Αναργύρων Κρανιάς Μουζακίου.
   Το Σάββατο του Λαζάρου με την χαρμόσυνη Θεία Λειτουργία και την Εορτή των Βαΐων όπου ο Κύριος μας αρχίζει την πορεία του προς τον Γολγοθά.  
   Την Μεγάλη Τετάρτη τελείται το Μυστήριο του Ιερού Ευχελαίου όπου με τα Χαριτόβρυτα Ιερά Λείψανα των Αγίων Αναργύρων σταυρώνουμε τον κόσμο με το Ιερό Έλαιο, προς ίασιν ψυχών και σωμάτων.  
    Μεγάλη Πέμπτη και ο Χριστός Σταυρώνεται...ο Ιερέας στέφει τον Χριστώ με λουλούδια σε αντίθεση με τους Ιουδαίους που του φόρεσαν "ακάνθινο στέφανο". Και η ποιο συγκινητική στιγμή όπου ακούγεται το "Εξέδυσάν με τα Ιμάτια" και ο Ιερέας ξεντύνει την Αγία Τράπεζα που συμβολίζει το Σώμα του Κυρίου μας και αφείνεται έως και την Μεγάλη Παρασκευή με την Κόκκινη Χλαμύδα, για το αίμα που εχύθει από τον Κύριό μας "λύτρον αντί πολλών".  
   Την Μεγάλη Παρασκευή μετά την Περιφορά του Επιταφίου γίνεται η αναπαράσταση της "Εις Άδου Καθόδου" του Κυρίου μας, όπου ο Ιερεύς κρατώντας τον Τίμιον Σταυρόν ως Σύμβολο Νίκης του Άδου και του Θανάτου χτυπά τρείς φορές τις θύρες του Ναού και ζητά από τον Άδη ν΄ ανοίξει τις Πύλες του Άδου για να εισέλθει ο Βασιλεύς της Δόξης.  Και ο Άδης μη γνωρίζοντας ποιος είναι ο Βασιλεύς αυτός μαθαίνει από τους Αγγέλους ότι είναι Κραταιός και Δυνατός και ο Κύριος μας δια του Σταυρού διαλύει τις Πύλες του Άδου και ελευθερώνει τις ψυχές.  Ο Επιτάφιος σηκώνεται από τους νέους και όλοι περνούνε κάτω από Αυτόν ως δείγμα ταφής των παθών και Ανάστασης του ανακαινισμένου ανθρώπου.

Δείτε Επίσης...

by click4money