«Ὁ Ἕλλην ἀληθῶς ἐγεννήθει ἴνα φιλοσοφῆ, διότι ἐγεννήθη διδάσκαλος τῆς ἀνθρωπότητος» Ἅγιος Νεκτάριος Πενταπόλεως

ΔΕΙΤΕ ΣΗΜΕΡΑ...

ΤΑ ΣΑΛΠΙΣΜΑΤΑ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ ΣΑΣ ΚΑΛΩΣΟΡΙΖΟΥΝ ΣΤΗΝ ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ - ΓΙΝΕΤΕ ΚΙ ΕΣΕΙΣ ΠΡΟΣΕΥΧΗΤΙΚΗ ΑΛΥΣΙΔΑ...

ΤΑ ΣΑΛΠΙΣΜΑΤΑ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ ΣΑΣ ΚΑΛΩΣΟΡΙΖΟΥΝ ΣΤΗΝ ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ - ΓΙΝΕΤΕ ΚΙ ΕΣΕΙΣ ΠΡΟΣΕΥΧΗΤΙΚΗ ΑΛΥΣΙΔΑ...
Βοηθήστε κι εσείς τους ασθενείς γύρω σας στέλνοντας στο e-mail: - s.orthodoxias@gmail.com - ή συμπληρώνοντας στην φόρμα επικοινωνίας, τα ονόματα ασθενών και σημειώστε και την ασθένειά τους, προκειμένου να τους μνημονεύουμε στις Παρακλήσεις των Αγίων και Ιαματικών Αναργύρων και της Παναγίας Βασίλισσας... γίνε κι εσύ ένας κρίκος της ΠΡΟΣΕΥΧΗΤΙΚΗΣ ΑΛΥΣΙΔΑΣ!!!

Τετάρτη, 15 Μαρτίου 2017

Ομιλία εις την Β΄ Κυριακή Νηστειών - Ε΄ ΜΕΡΟΣ

Άγιος Ιουστίνος Πόποβιτς

... Φθόνος. Τι είναι ο φθόνος; Ο φθόνος είναι πάθος τόσο μεγάλο, ώστε πρόδωσε ακόμα και τον Θεό, τον Χριστό. Οι Εβραίοι από φθόνο πρόδωσαν τον Κύριο Ιησού Χριστό, από φθόνο! Μη λες ότι αυτό είναι μικρή αμαρτία. Ο διάβολος, ο διάβολος ξεγέλασε τον Αδάμ και την Εύα από φθόνο. Φθόνησε τα πλάσματα του Θεού, τα θεόμορφα δημιουργήματα του Θεού, τον πρώτο άνδρα και την πρώτη γυναίκα, και από φθόνο τους έριξε στην αμαρτία, τους εισηγήθηκε την φρικτή αμαρτία. Σήμερα θα φθονήσω, αύριο θα φθονήσω, και έτσι ο φθόνος θα ριζώση μέσα μου. Αλλά να ξέρεις, μέσα σου έμεινε ο φονέας σου, μέσα σου έμεινε η κόλασίς σου, μέσα σου έμεινε ο διάβολός σου δια του φθόνου. Διότι, ποτέ η αμαρτία δεν έρχεται μόνη της. Ο Κύριος λέγει ότι πίσω από κάθε αμαρτία ακολουθεί ο διάβολος. Και όταν εσύ αφήσεις την οποιαδήποτε αμαρτία στην ψυχή σου, όταν κάνεις την οποιαδήποτε αμαρτία, να ξέρης ότι ο διάβολος έχει έρθει στην ψυχή σου. Δεν είσαι μόνος σου, εκείνος σε οδηγεί. Που; Στον θάνατο, στον θάνατο. Που; Στην κόλαση, στα αιώνια βάσανα. 


Η νηστεία, η αγία νηστεία· η προσευχή, η αγία προσευχή· όλα αυτά οδηγούν στην Ανάσταση, στην νίκη κατά της αμαρτίας, κατά του διαβόλου, κατά του θανάτου. ...