«Ὁ Ἕλλην ἀληθῶς ἐγεννήθει ἴνα φιλοσοφῆ, διότι ἐγεννήθη διδάσκαλος τῆς ἀνθρωπότητος» Ἅγιος Νεκτάριος Πενταπόλεως

ΔΕΙΤΕ ΣΗΜΕΡΑ...

ΤΑ ΣΑΛΠΙΣΜΑΤΑ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ ΣΑΣ ΚΑΛΩΣΟΡΙΖΟΥΝ ΣΤΗΝ ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ - ΓΙΝΕΤΕ ΚΙ ΕΣΕΙΣ ΠΡΟΣΕΥΧΗΤΙΚΗ ΑΛΥΣΙΔΑ...

ΤΑ ΣΑΛΠΙΣΜΑΤΑ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ ΣΑΣ ΚΑΛΩΣΟΡΙΖΟΥΝ ΣΤΗΝ ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ - ΓΙΝΕΤΕ ΚΙ ΕΣΕΙΣ ΠΡΟΣΕΥΧΗΤΙΚΗ ΑΛΥΣΙΔΑ...
Βοηθήστε κι εσείς τους ασθενείς γύρω σας στέλνοντας στο e-mail: - s.orthodoxias@gmail.com - ή συμπληρώνοντας στην φόρμα επικοινωνίας, τα ονόματα ασθενών και σημειώστε και την ασθένειά τους, προκειμένου να τους μνημονεύουμε στις Παρακλήσεις των Αγίων και Ιαματικών Αναργύρων και της Παναγίας Βασίλισσας... γίνε κι εσύ ένας κρίκος της ΠΡΟΣΕΥΧΗΤΙΚΗΣ ΑΛΥΣΙΔΑΣ!!!

Παρασκευή, 31 Μαρτίου 2017

Ο ΑΚΑΘΙΣΤΟΣ ΥΜΝΟΣ – ένα αφιέρωμα για παιδιά - Γ΄ ΜΕΡΟΣ

4. Για ποιούς λόγους λοιπόν θα πρέπει να καταφεύγουμε στην Παναγία μας; (…).

α) Διότι περνάμε δύσκολες μέρες. Ο τόπος μας, όπως γνωρίζουμε όλοι, βρίσκεται σε κα- τάσταση πολύ κρίσιμη. Οικονομική και πνευματική. Χρόνια τώρα καταστρέφεται σταδιακά,μεθοδικά και ύπουλα. Καταστρέφονται τα στηρίγματά του, τα θεμέλια της παραδόσεώς του.
Οι υποτιθέμενοι φίλοι μας της Ευρώπης, αφού επί δεκαετίες διέφθειραν συστηματικά καίσχεδιασμένα τον λαό μας, τώρα τον αντιμετωπίζουν σχεδόν εχθρικά. Γι  αὐτές λοιπόν τίς δυσκολίες μας πρέπει να καταφύγουμε στην Παναγία μας. Έχουμε πολύτιμη εμπειρία τής αγάπης Της. Όπως λοιπόν κατέφυγε τότε η Κωνσταντινούπολη στην προστασία Της, και Εκείνη σήκωσε τρικυμία και κατέστρεψε τον στόλο των εχθρών, έτσι και τώρα να καταφύγουμε στην προστασία Της για να σώσει την πατρίδα μας.
β) Διότι η Παναγία μας γνωρίζει από πόνο. Πράγματι Εκείνη δοκιμάστηκε σκληρά στη ζωή Της. Πάνω στο λόφο του Γολγοθά το σπαθί του πόνου ξέσχισε τη γλυκιά της καρδιά. Και από τότε Εκείνη έγινε Μητέρα όλων των πονεμένων, των καταδιωγμένων, των αδικημένων της ζωής. Και από εκείνη την ώρα κάθε πιστός την έχει Μητέρα του στοργική και μυριαγαπημένη.
Κι εμείς σε κάθε κίνδυνο, σε κάθε δυσκολία, σε κάθε πειρασμό… ας τρέχουμε αμέσως σε κείνη. Αμέσως να τρέχουμε! Όπως κλαμένα τρέχουν κάθε μαννούλας τα μικρά παιδιά στήν αγκαλιά της. Ας έχουμε πρόχειρο το όνομά της στα χείλη μας όπως ο απλός λαός τη φωνάζει σε κάθε του ανάγκη: «Παναγία μου!». Ας την επικαλούμαστε και για τα θέματα που απασχολούν την ηλικία μας, την οικογένειά μας, την πατρίδα μας και να είμαστε σίγουροι για τη βοήθεια και μεσιτεία της. Η Παναγία μας, η αληθινή και γνήσια Μητέρα όλου του κόσμου, θα μας βοηθήσει. Διότι είναι Μητέρα όλων, Μητέρα του πόνου, του σταυρού, των πονεμένων και φρικτά βασανισμένων της παιδιών, παρηγοριά των θλιβομέ-
νων και σωτηρία όλων των απελπισμένων ναυαγών της πολυτάραχης ζωής μας.ΕΠΙΛΟΓΟΣ
Στο διάστημα της Μ. Τεσσαρακοστής η αγία μας Εκκλησία τοποθέτησε κάποιους σταθμούς ανεφοδιασμού για να βοηθήσει τον αγώνα μας· ένας από αυτούς είναι και η ακολουθία των «Χαιρετισμών», που ψάλλεται κάθε Παρασκευή από την πρώτη μέχρι και την πέμπτη
εβδομάδα. Έτσι μας δίνεται η δυνατότητα να συνδεθούμε πιο στενά με την Παναγία μας.
Κάθε Παρασκευή απόγευμα λοιπόν ας μη χάνουμε αυτήν την πνευματική ευκαιρία.
Είναι ευκαιρία να μάθουμε κι εμείς να απευθυνόμαστε στην Υπεραγία Θεοτόκο με τήν τόσο συγκινητική ακολουθία των «Χαιρετισμών»∙ να Την υμνούμε για το ανυπέρβλητο μεγαλείο Της, να Την ευχαριστούμε για το πλήθος των θαυμαστών δωρεών Της και να τήν ικετεύουμε να μας διατηρεί κάτω από την κραταιά σκέπη και προστασία Της!